Konferenssit ja seminaarit

Tietoarkisto-seminaari 2022 — sosiaalinen eriarvoisuus

Iltapäiväseminaarin teema nivoutuu YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin ja erityisesti tavoitteeseen vähentää eriarvoisuutta maiden sisällä ja niiden välillä. Puheenvuoroja pitävät tutkijat, jotka ovat tutkineet, tuottaneet tai käyttäneet sosiaaliseen eriarvoisuuteen liittyviä aineistoja tai opettaneet aihepiiristä datalähtöisesti. Tietoarkisto on koko toimintansa ajan edistänyt tutkimusinfrastruktuurien kehittämistä, tieteen avoimuutta ja tutkimusaineistojen vastuullista hallintaa.

Tilaisuudessa paljastetaan myös Tietoarkiston myöntämän Aineistopalkinnon saaja. Seminaari päättyy kakkukahveihin.

Tilaisuus pidetään Tampereella (Tampereen yliopisto, Virta LS109), mutta sitä voi osin seurata striimattuna. Varsinaista hybridiosallistumismahdollisuutta ei ole. Seminaari on maksuton, mutta siihen tulee rekisteröityä. Ilmoittautuminen on auki ja päättyy 19.10.2022. Ilmoittautumaan pääset täältä.

Ohjelma

12.15– Avaus: johtaja Helena Laaksonen (Tietoarkisto)
12.20– Sosiaalisen eriarvoisuuden tutkimusaineistot Tietoarkistossa ja CESSDA Data Cataloguessa: Erityisasiantuntija Taina Jääskeläinen (Tietoarkisto)
12.45– Tutkijapuheenvuoro: Kirjoitusaineistot köyhyyden ja syrjäytymisen tutkimuksessa: Erikoistutkija Anna-Maria Isola (Turun yliopisto)
13.15– Tutkijapuheenvuoro: Erilaiset aineistot huono-osaisuuden tutkimisessa – kokemuksia ruoka-apukyselystä: Tutkija-kehittäjä Joakim Zitting (Diakonia-ammattikorkeakoulu)
13.45– Aineistopalkinnon jako ja palkitun puheenvuoro
14.15–15.00 Päätössanat ja kakkukahvit