Muut tapahtumat

Toivoa kirjallisuudesta

Toivoa kirjallisuudesta -tapahtumassa 10.10. vietetään sekä Aleksis Kiven ja suomalaisen kirjallisuuden päivää että Maailman mielenterveyspäivää.

Aikataulutettu ohjelma

  • 9.30 Aamusoitto (Sanna Salonen – saksofoni, Veera Kuisma – viulu)
  • 12.00 SKS:n Aleksis Kiven rahaston palkinnon jako ja Valtakunnallisen mielenterveyspalkinnon jako
  • 13.30–15.30 Toivoa kirjallisuudesta -kirjailijatapaamisia: haastateltavina Ritva Ylönen, Samae Koskinen ja Jussi Jalonen

Päivän huippukohta on SKS:n Aleksis Kiven rahaston 25 000 euron elämäntyöpalkinnon jakaminen merkittävälle kirjailijalle sekä Suomen Mielenterveysseuran Valtakunnallisen mielenterveyspalkinnon jakaminen. – Jakotilaisuutta johdattelee itseoikeutetusti Nummisuutarien Esko (näyttelijä Asko Vaarala).

Koko päivän kello 17 saakka jaamme ja vastaanotamme kaupunkilaisten toivokirjavinkkejä. Toivokirjapuuhun vinkkinsä jättäneet saavat mukaansa Mieli-kirjanmerkin. Helsingin kaupunginkirjaston fillarikirjastosta voi lainata Toivoa kirjallisuudesta -kiertueelta tuttuja toivoa antaneita kirjoja. Päivän aikana tapaamme myös Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran tietokirjailijoita, joiden teoksissa tai omassa elämässä kirjallisuus on antanut toivoa. Vielä tarjoamme tilaisuuden stressitestin tekemiseen, jaamme tietoa mielen vahvistamisesta arjessa ja annamme mahdollisuuden rauhoittua keskellä vilkasta kauppakeskusta.

Lämpimästi tervetuloa!

Tapahtuman järjestävät Suomen Mielenterveysseura, Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ja Helsingin kaupungin kirjasto.