Konferenssit ja seminaarit

Ukraina-webinaari

Ukraina – ajankohtainen, mutta heikosti tunnettu

Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen seura VIETS järjestää torstaina 4.5.2023 klo 13–16 kaikille avoimen webinaarin, jonka aiheena on Idäntutkimus-lehden numeron 1/2023 teeman mukaisesti Ukraina. Webinaarissa kuullaan lyhyet puheenvuorot teemanumeron kirjoittajilta ja aiheen muilta asiantuntijoilta. Teemanumero pureutuu Ukrainan kulttuuriin monesta eri näkökulmasta mm. kantaaottavan nykyrunouden ja elokuvahistorian kautta. Se esittelee myös Venäjän Ukrainan-vastaiseen sotaan liittyviä ilmiöitä, kuten venäjän kielen asemaa sodanaikaisessa Ukrainassa sekä sitä, miksi tunnistimme sodan sodaksi vasta 24.2.2022.

Panelistit:

Natalya Bekhta: How to Talk about the War: On Poetry, Public Discourse and the Re-Invention of Language

Maiju Lehto: Näkökulmia venäjänkieliseen Ukrainaan

Ilmari Käihkö: Strategia, sotateoria ja Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa

Heta Hurskainen: Ukrainan sota ja kirkot turvallisuuskysymyksenä

 

Moderaattorina toimii Simo Mikkonen.

 

Mitä? Ukraina -webinaari

Milloin? To 4.5.2023 klo 13.00–16.00

Missä? Zoom (linkin saa ilmoittautumalla)

Ilmoittautumiset: https://link.webropolsurveys.com/S/387311E15D9985B1

Lisätiedot: Pia Koivunen ()

*-*-*

Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen seura VIETS ry. on vuonna 1989 perustettu tieteellinen seura. VIETS julkaisee Idäntutkimus-lehteä sekä edistää Venäjään ja Itä-Eurooppaan kohdistuvaa tutkimusta Suomessa. VIETS on Tieteellisten seurain valtuuskunnan (TSV) ja kansainvälisen International Council for Central and East European Studies (ICCEES) ‑järjestön jäsen.

Liity Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen seuran jäseneksi nyt! VIETS:n jäsenetuna saat Idäntutkimus-lehden tilauksen ilmaiseksi, kotiin kannettuna! Lehden seuraavat erikoisnumerot ovat 1/2023 Ukraina, 2/2023 Vapaa teema, 3/2023 Raha sekä 4/2023 Tieto ja valta.

Lisätietoja seurasta ja jäsenhakemukset: https://vietseura.wordpress.com

Lisätietoja Idäntutkimus-lehdestä: https://journal.fi/idantutkimus