Esitelmät ja keskustelutilaisuudet

Uuden etsijät -hanke kutsuu mukaan esoteeriseen iltaan Koneen säätiön Lauttasaaren kartanossa

Rohkeat tekijät: Uuden etsijöiden esoteerinen ilta: Mystikko Jakob Böhmen jäljillä

Millainen vaikutus saksalaisella filosofilla ja luterilaisella teosofilla, Jakob Böhmellä oli kuvataiteeseen, kristilliseen mystiikkaan ja kirjallisuuteen? Uuden etsijöiden esoteerinen ilta – mystikko Jakob Böhmen jäljillä -tilaisuudessa perehdytään Böhmen merkitykseen Uuden etsijät -hankkeen johdattamana. Tervetuloa mukaan!

Aika ja paikka: Keskiviikko 6.11. klo 17.00–20.30, Lauttasaaren kartano (Otavantie 10, Helsinki, esteetön sisäänkäynti Kauppaneuvoksentien puolelta)

Millainen vaikutus saksalaisella filosofilla ja luterilaisella teosofilla, Jakob Böhmellä (1575–1624) oli kuvataiteeseen, kristilliseen mystiikkaan ja kirjallisuuteen?  Uuden etsijät esittää ohjaaja Łukasz Chwałkon elokuvan The Life and Legacy of Jakob Böhme – kyseessä on elokuvan ensiesitys Suomessa. Dokumentti on tekstitetty englanniksi.

Elokuvan jälkeen Jakob Böhmen merkityksestä keskustelevat dokumentin ohjaaja Łukasz Chwałko, vapaa tutkija Tomas Mansikka ja Uuden etsijät -hankkeen tutkija FM Antti Harmainen (Tay). Tilaisuuden juontaa Uuden etsijät -hankkeen tutkija, dosentti Marja Lahelma.

Ilmoittaudu tilaisuuteen TÄÄLLÄ.

Uuden etsijöiden esoteerinen ilta – mystikko Jakob Böhmen jäljillä -tilaisuus on Rohkeat tekijät -tapahtuma. Tapahtumat tarjoavat apurahansaajille tilaisuuden järjestää yleisölle avoimia tapahtumia Lauttasaaren kartanon tiloissa. Samalla tieteellinen ja taiteellinen tutkimus tavoittavat erilaisia yleisöjä myös tiede- ja taidekentän ulkopuolella.

Otamme säätiön tapahtumissa valokuvia, joita käytetään säätiön omilla viestintäkanavilla, esimerkiksi verkkosivuilla ja uutiskirjeessä. Jos toivot, ettet esiinny kuvissa, olethan yhteydessä () viimeistään tapahtumaa seuraavana arkipäivänä. Tapahtumamme ovat syrjinnästä vapaita tiloja, joissa ei suvaita rasismia, seksismiä, vamman tai terveydentilan perusteella syrjimistä (ableismia), trans- eikä homofobiaa niiden laajassa merkityksessä.