Esitelmät ja keskustelutilaisuudet

Venäjän hyökkäyssodan vaikutukset tutkimukseen

Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen seuran kevätseminaari:

Venäjän hyökkäyssodan vaikutukset Venäjä-tutkimukseen

Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen seura (VIETS) järjestää perjantaina 19.4. kaikille avoimen tilaisuuden, jossa arvioidaan Venäjän hyökkäyssodan vaikutuksia Venäjään liittyvän tutkimuksen tekemiselle. Useilla tutkimusaloilla pääsy Venäjällä sijaitseviin arkistoihin ja tutkimusaineistoihin tai yhteistyö esimerkiksi mittaustulosten saamiseksi on ollut tärkeää. Venäjän laajamittaisen hyökkäyksen myötä helmikuussa 2022 suomalaiset yliopistot ja tutkimuslaitokset katkaisivat käytännössä kaikki yhteytensä Venäjälle. Kuluneiden kahden vuoden aikana tutkijat ovat kehittäneet eri tapoja, joilla Venäjään liittyvää tutkimusta on voitu jatkaa.

Kevätseminaari järjestetään roundtable-tyyppisenä keskusteluna Venäjän toimien seurauksista tutkimuksen tekemiselle ja ratkaisuista, joita eri aloilla on löydetty tilanteeseen. Aiheesta on keskustelemassa ja kokemuksiaan jakamassa eri alojen Venäjä-tutkijoita: Veli-Pekka Tynkkynen, Pauliina Lukinmaa ja Ira Jänis-Isokangas.

Tilaisuuden jälkeen on seuran vuosikokous, johon seuran jäsenet voivat osallistua.

Mitä: Kevätseminaari

Milloin: Perjantaina 19.4.2024 klo 12.15-13.45

Missä: Tieteiden talolla (Kirkkokatu 6, Helsinki). Lisäksi tilaisuutta on mahdollisuus seurata etänä. Linkki lähetetään ilmoittautuneille

Puhujat: Ira Jänis-Isokangas (Kansallisarkisto), Pauliina Lukinmaa (Itä-Suomen yliopisto), sekä Veli-Pekka Tynkkynen (Helsingin yliopisto). Moderaattorina toimii Simo Mikkonen (Itä-Suomen yliopisto)

Ilmoittautumislinkki tilaisuuteen: https://link.webropolsurveys.com/S/64C4DC2937077DCF

Valitse ilmoittautuessasi aiotko seurata keskustelua paikan päällä vai etänä.

Ilmoittautumiset viimeistään 12.4.2024.

Lisätiedot seuran puheenjohtaja Pia Koivunen

Järjestäjä: Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen seura ry https://vietseura.wordpress.com/

***

Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen seura VIETS ry. on vuonna 1989 perustettu tieteellinen seura. VIETS julkaisee Idäntutkimus-lehteä sekä edistää Venäjään ja Itä-Eurooppaan kohdistuvaa tutkimusta Suomessa. VIETS on Tieteellisten seurain valtuuskunnan (TSV), Suomen Tiedekustantajien liiton ja kansainvälisen International Council for Central and East European Studies (ICCEES) ‑järjestön jäsen.

Liity Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen seuran jäseneksi nyt! VIETS:n jäsenetuna saat Idäntutkimus-lehden tilauksen ilmaiseksi, kotiin kannettuna! Lehden seuraavien numeroiden teemat ovat Vastarinta (2/2024), Keski-Aasia (3/2024) ja Arki (4/2024).

Lisätietoja seurasta ja jäsenhakemukset: https://vietseura.wordpress.com

Lisätietoja Idäntutkimus-lehdestä: https://journal.fi/idantutkimus