Esitelmät ja keskustelutilaisuudet

XXIV SUOMALAISET HISTORIAPÄIVÄT

Tervetuloa Suomalaisille historiapäiville 3.2.–4.2.2023!

Suomalaiset historiapäivät on perinteinen kaksipäiväinen historia-alan seminaari, joka järjestetään perjantaina ja lauantaina 3.2.–4.2.2023 Lahden Sibeliustalossa. Seminaari koostuu historia-alan asiantuntijoiden esitelmistä ja paneelikeskusteluista, jotka myös livestriimataan kokonaan verkkoon. Seminaarin seurantalinkki päivitetään nettisivuille lähempänä tapahtumaa osoitteeseen https://www.suomalaisethistoriapaivat.fi.

Tapahtuman teemoja ovat tänä vuonna muun muassa Ukrainan historia, oikeushistoria, historialliset kriisit ja Lahden paikallishistoria. Seminaari koostuu sekä suomenkielisestä että ruotsinkielisestä osuudesta. Tapahtuman ohjelma aikatauluineen löytyy osoitteesta https://www.suomalaisethistoriapaivat.fi/ohjelma.

Seminaarissa julkistetaan Historian Ystäväin Liiton valitsema vuoden 2022 historiateos. Kaikki ehdokkaat palkinnon saajiksi löytyvät täältä: https://www.historianyst.fi/palkitut-kirjat. Historiapäivät avaa LUT-ylipiston rehtori Juha-Matti Saksa.

Seminaarin järjestävät Suomalaiset Historiapäivät ry ja Historiska föreningen. Tapahtumaa tukevat Lahden kaupunki, Sibeliustalo Oy, Suomen Kulttuurirahasto, Tradekan Säätiö, Svenska kulturfonden ja Osuuskauppa Hämeenmaa.

Lämpimästi tervetuloa!