Kaupunginvaltuuston ja –hallituksen sekä eri lautakuntien pöytäkirjat. Aikaisempien kunnallisten päätöksentekoelimien kuten kuntakokouksen asiakirjat ovat saatavissa vuodesta 1867. Kaupunginarkiston vanhin asiakirja on Träskändan kartanon arkistoon kuuluva lainhuudatus vuodelta 1756.

Kaupunginarkisto on yksi Suomen suurimmista julkisista arkistoista. Kokoelmat sisältävät: kaupungin virastojen ja laitosten 20 vuotta vanhemmat, pysyvästi säilytettävät asiakirjat, toimintansa lopettaneiden virastojen ja laitosten asiakirjat, helsinkiläisten järjestöjen, taloyhtiöiden ja yksityishenkilöiden arkistoaineistoja. Kaupunginvaltuuston ja –hallituksen pöytäkirjat, Poliisilaitoksen osoiterekisteri (1907-1973), Maistraatin pöytäkirjat (1721-1930) Koulujen oppilasmatrikkelit, Suuressa alueliitoksessa 1946 liitettyjen alueiden arkistot, Olympiakisojen asiakirjat.

Keskusarkistossa säilytetään kaupungin hallinnossa syntyvät ja kaupungille sen tehtävien hoidon vuoksi saapuneet asiakirjat.

Kaupunginarkisto toimii kaupungin virastojen ja laitosten keskusarkistona. Noin 1250 arkistoa ja kokoelmaa, asiakirjoja noin 7,4 hyllykilometriä. Jyväskylän kaupungin, Jyväskylän maalaiskunnan, Korpilahden ja Säynätsalon kuntien arkistot. Toimintansa lopettaneiden lautakuntien, virastojen ja laitosten arkistot sekä toiminnassa olevien yksiköiden asiakirjat noin vuoteen 2017.

Oulun kaupunginarkisto on kunnallinen keskusarkisto, jonka tehtävänä on arkistoaineiston säilyttäminen lainsäädännön sekä sen perusteella asetettujen määräysten ja ohjeiden mukaisesti. Oulun kaupunginarkiston tietopalvelu kohdistuu myös seuraavien kuntien päätearkistoaineistoihin: Haukipudas, Kiiminki, Oulujoki, Oulunsalo, Yli-Ii ja Ylikiiminki.

Tampereen kaupungin pysyvästi säilytettävää asiakirja-aineistoa sekä kotiseutuarkisto. Pääosan kokoelmista muodostavat kunnallisten viranomaisten arkistot, mutta niiden lisäksi arkistoon on luovutettu tamperelaisten yhdistysten ja yksityishenkilöiden arkistoja.

Kaupunginarkistossa säilytetään asiakirjoja 400 vuoden ajalta. Arkistokokoelmiin sisältyy: kaupungin organisaatioiden vanhimmat, pysyvästi säilytettävät asiakirjat, toimintansa lopettaneiden kaupungin toimialojen, virastojen ja laitosten asiakirjat, Turun kaupungin liitoskuntien Kakskerran, Maarian ja Paattisten arkistot, Turun maistraatin ja raastuvanoikeuden asiakirjat vuosilta 1624 - 1977, turkulaisten yksityishenkilöiden ja yhteisöjen arkistoja