Uudet verkkosivut ja tietokannat

Elämäkertasivusto nostaa esille naisia historian hämärästä

Ruotsissa on avattu uusi avoin elämäkerrallinen sivusto Svenskt kvinnobiografiskt lexikon (SKBL) joka nostaa esille historian hämäristä yli 1000 merkittävää ruotsalaista tai Ruotsissa vaikuttanutta naista keskiajalta nykyaikaan.

Lainsäädännölliset esteet ovat usein rajoittaneet naisten näkyvyyttä yhteiskunnassa. Naisen oman nimen käyttö ei esimerkiksi ole aina ollut mahdollista tai heiltä on suljettu mahdollisuus kouluttautua tai hallita omaisuuttaan.

Naishistoriallisen sanakirjan tarkoitus on nostaa esille naisia jotka ovat muutoin helposti jääneet varjoon historiankirjoituksessa. Svenskt kvinnobiografiskt lexikonissa on tarjolla yli 1000 pienoiselämäkertaa ruotsalaisista tai Ruotsissa vaikuttaneista naisisista (joukossa myös suomalaisia).

Tietokannasta löytyy myös Ruotsissa vaikuttaneita Suomessa syntyneitä naisia.

Artikkelien kirjoittajina on toiminut myös suomalaisia historioitsijoita ja ne ovat luettavissa sekä ruotsiksi että englanniksi.

Tietokanta on selattavissa monipuolisten selaustoimintojen avulla. Merkittäviä naisia voi etsiä organisaatioiden tai ammattinimekkeiden mukaan, sekä tietysti ajan, paikan ja monipuolisten avainsanojen mukaan.

Kommentoi

Vain omalla nimellä kirjoitetut kommentit julkaistaan. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *