Artikkelit

Kuvapäivitys: Hitlerin ja Mannerheimin tapaamisen kaikki kuvat esillä SA-kuva-arkistossa

Valtakunnankansleri Adolf Hitler ja marsalkka Mannerheim hyvästelevät. Vasemmalla tasavallan presidentti Risto Ryti. (SA-kuva)

Ylen sivuilla julkaistiin artikkeli SA-kuvien uudesta päivityksestä. SA-kuva-arkisto on nyt nostanut helpommin löydettäviksi esimerkiksi Hitlerin ja Mannerheimin tapaamiseen liittyviä valokuvia.

Artikkelissa kuvataan Hitlerin vierailu Mannerheimin syntymäpäivillä kesäkuussa 1942 Jukka Partasen Mannerheim ja Hitler teoksen pohjalta. Vierailusta löytyy noin 300 valokuvaa.

SA-kuva-arkisto on helpottanut muidenkin kuvien löytymistä kuvatekstejä ja hakusanoja parantelemalla sekä täydentämällä niitä ja muuttamalla kuvatekstien kieltä nykykielisempään asuun.

Petri Kivimäki: Puolustusvoimat päivitti kuva-arkistoaan: Kaikki Adolf Hitlerin Suomen-vierailun ainutlaatuiset kuvat löytyvät nyt verkosta. (Yle 26.8.2018)

Merkittävä osa Adolf Hitlerin Suomen-vierailun valokuvista jäi puutteellisten merkintöjen takia löytymättä Puolustusvoimien Sotamuseon kuvasivustolta.

Parhaillaan Sotamuseo on tarkistamassa digitoitujen kuvien kuvatekstejä, jotta ne olisi helpompi löytää ja jotta niissä oleva tapahtuma olisi selkeästi kuvattu. Nyt Sotamuseo on käynyt läpi kaikki Saksan valtakunnankansleri Adolf Hitlerin Suomen-vierailuun 4.6.1942 liittyneet kuvat, mikä on merkittävästi parantanut kuvien löydettävyyttä.

 

Lue artikkeli tästä:

Petri Kivimäki: Puolustusvoimat päivitti kuva-arkistoaan: Kaikki Adolf Hitlerin Suomen-vierailun ainutlaatuiset kuvat löytyvät nyt verkosta. (Yle 26.8.2018)

Saksalainen uutisfilmi Saksan valtakunnankansleri Adolf Hitlerin vierailusta sotamarsalkka Mannerheimin 75-vuotis syntymäpäivien kunniaksi:

Marsalkka Mannerheim ja valtakunnankansleri Adolf Hitler salonkivaunussa. (SA-kuva)
Adolf Hitlerin vierailu marsalkka Mannerheimin 75-vuotissyntymäpäivillä kesäkuussa 1942. Kuvassa vasemmalla kenraaliluutnantti Harald Öhquist. (SA-kuva)
Työskentelyä muonitusvaunussa. (SA-kuva)
Adolf Hitlerin vierailu marsalkka Mannerheimin 75-vuotissyntymäpäivillä
Imatra, Kaukopää (SA-kuva)

Kommentoi

Vain omalla nimellä kirjoitetut kommentit julkaistaan. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *