Uudet verkkosivut ja tietokannat

800 keskiaikaista käsikirjoitusta Englannista ja Ranskasta julkaistu verkossa

British Library ja Bibliothèque nationale de France ovat toteuttaneet yhteishankkeen, jossa 800 keskiaikaista käsikirjoitusta  700-1200-luvuilta on digitoitu ja julkaistu verkossa. Hankeen rahoittamiseen on osallistunut Polonskyn säätiö.

British Library ja Bibliothèque nationale de France toimittivat kumpikin 400 käsikirjoitusta digitointia varten. Osa käsikirjoituksista on tällä hetkellä myös esillä British Libraryn näyttelyssä Anglo-Saxon Kingdoms: Art, Word, War.

Bibliothèque nationale de France. Wikimedia commons.

Käsikirjoitukset on valittu sen perusteella, että ne ovat historiallisesti merkittäviä Ranskan ja Englannin keskiaikaisten suhteiden näkökulmasta. Lisäksi niillä on myös yleisemmin erityinen taiteellinen, kirjallinen ja historiallinen merkitys.

Käsikirjoitukset on koottu sivustolle The France and England Project: Medieval Manuscripts between 700 and 1200 ja ne ovat lajiteltu teeman, tekijän, paikan ja vuosisadan mukaan.

***

Lähde: The Polonsky Foundation

 

Kommentoi

Vain omalla nimellä kirjoitetut kommentit julkaistaan. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *