Uudet julkaisut

Antti-Ville Kärjän Alkusoittoja: Musiikin menneisyydet monikulttuurisessa Suomessa nyt verkossa

 

FT, dosentti Antti-Ville Kärjä toimii kulttuurisen musiikintutkimuksen professorina Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Hänen teoksensa Alkusoittoja: Musiikin menneisyydet monikulttuurisessa Suomessa julkaistiin printtipainoksena alkuvuodesta 2020 osana Suomen etnomusikologisen seuran julkaisusarjaa. Nyt teos on myös vapaasti saatavilla Musiikkiarkiston open access -palvelussa.

Kirjan lähtökohtana on, että suomalaisen musiikin historia ei ole yhtä kuin musiikin historia Suomessa. Kärjä painottaa, että musiikin historiaa tutkittaessa tulee ottaa huomioon kulttuuriset valtasuhteet ja tulkintojen merkitys – ne eivät ole vain harmitonta tarinointia. Teos käsittelee suomalaisen musiikin historian suhdetta orientalismiin, reggaen ja rapin rodullistamista sekä rasismin perintöä muun muassa suomalaisten n-laulujen kautta. Kirjan lopussa Kärjä käy läpi suomalaisen musiikinhistorian viimeaikaisia saavutuksia ja pohtii alan tulevia haasteita.

Lähde: Suomen etnomusikologinen seura

***

Antti-Ville Kärjä: Alkusoittoja. Musiikin menneisyydet monikulttuurisessa Suomessa. Suomen Etnomusikologisen Seuran julkaisuja 23, Helsinki 2020. 242 s.
Kirjan lataus: https://www.musiikkiarkisto.fi/oa/
Lisätietoja: http://www.etnomusikologia.fi/p/julkaisusarja.htmlhttps://www.uniarts.fi/antti-ville-kärjä

Kommentoi

Vain omalla nimellä kirjoitetut kommentit julkaistaan. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *