Kolumnit

Digitaalinen etäopetus tarjoaa onnistumisen elämyksiä

 

Lukiokurssin aloittava etätunti, kesto 100 minuuttia.

Klo 10.15

Opettaja: Hyvää aamupäivää teille kaikille! Nyt meidän pitäisi lähteä reippaasti työstämään tätä uutta aihetta. Kerron tässä aluksi, mitä asioita tällä kurssilla yleensä käydään läpi. Me voimme tällä kurssilla kuitenkin työskennellä kuten te haluatte ja käsitellä niitä aiheita, jotka teitä erityisesti kiinnostaa. Hihkaiskaapa tai kirjoittakaa sinne chattiin, mitä ja miten haluaisitte tällä kurssilla oppia ja miten työskennellä.

Oppilaat: ——–

Klo 10.20

Opettaja: Voisimme ensin käydä läpi nämä kurssin suoritusohjeet. Teillähän on tässä nyt erilaisia suoritusvaihtoehtoja, joista voitte valita itsellenne sopivimman. Jos haluatte kysyä, kommentoida tai ehdottaa jotain, antakaa vain kuulua.

Oppilaat: ———

Klo 10.40

Opettaja: Okei – lähdetäänpä katselemaan, mitä kaikkea minä olen teille tänne sähköiseen oppimisympäristöön koonnut. Joitakin materiaaleja me tulemme käymään yhdessä läpi, mutta jotkut jäävät teidän oman työstämisenne varaan; voitte tutkia niitä, jos haluatte ja näette siihen tarvetta. Sanokaa heti, jos joku materiaali ei aukea tai haluatte kommentoida tai kysyä jotain.

Oppilaat: ———

Klo 11.00

Opettaja: Nyt me voisimme pitää pienen, muutaman minuutin tauon. Ope käy hörppäämässä lasin vettä. Tällä välin te voisitte laittaa minulle tuonne chattiin mietteitänne siitä, miltä tämä kurssikokonaisuus teistä nyt tuntuu. Tuntuuko teistä siltä, että materiaali on ok ja että löydätte sieltä etsimänne? Laittakaa minulle ehdotuksia ja ajatuksianne siitä, millaisia asioita haluaisitte käsitellä huolella tai millaiset jutut tuntuvat teistä hankalilta. Me voimme käydä täällä läpi juuri niitä asioita, jotka teistä tuntuvat haastavimmilta, tai jos olette joidenkin juttujen suhteen täysinoppineita, niin niiden käsittelyyn meidän kannata käyttää aikaa.

Oppilaat: ———

Klo 11.05

Opetta: Okei – kukaan ei ole kommentoinut mitään. Ilmeisesti kaikki on siis kunnossa (?).

Oppilaat: ———-

Klo 11.10

Ope: Lähdetäänpä nyt käymään tätä varsinaista sisältöaihetta läpi. Olen laatinut teille tällaiset tiivistelmät, joihin olen luokitellut ja järjestänyt asiat niin, että teidän olisi tästä helppo tämä kokonaisuus hahmottaa. Teillä on siellä materiaalit valmiina, mutta jaan ne nyt myös teille täältä minun koneeltani. Kysykää heti, jos haluatte jotain selvennystä asiaan.

Oppilaat: ———-

Klo 11.35

Opettaja: No nyt olemme päässeet jo puoliväliin! Miltä teistä tuntuu, alkaako mielestänne tämä asiakokonaisuus tässä hahmottua? Huomaatteko, miten nuo keskeiset asiat nousevat tuolta aika selvästi esiin?

Oppilaat: ————

Klo 11.55

Opettaja: Nyt me olemme kuulkaa käyneet läpi kaikki tämän päivän aiheet. Miltä tämä nyt teistä vaikutti? Jatketaanko näin, vai haluaisitte tehdä jotain muuta? Tuntuiko teistä, että saitte tämän päivän oppitunnista irti jotain itsellenne tärkeää?

Oppilaat: ———-

Ihan lopuksi yksi oppilas: ”Mä unohdin ilmoittautua sun kurssille x. Voitko sä lisätä mut sinne?”

Ope: ”Okei – kiva kun asia kiinnostaa! Hei seuraavaan kertaan!”

Kommentoi

Vain omalla nimellä kirjoitetut kommentit julkaistaan. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *