Uudet mediat

Ellen Thesleffin Aurinkosuudelma-näyttely koettavissa virtuaalikierroksena

Ellen Thesleffin Aurinkosuudelma-näyttelyyn Oulun taidemuseossa voi nyt tutustua aivan uudella tavalla virtuaalikierroksella suoraan kotisohvalta. Näyttelyyn sisältyy kuraattori Hanna-Reetta Schreckin ääniopastus. Virtuaalikierros on koettavissa 3.4.-31.5.2020 ja se on kaikille maksuton.

Aiemmin suljettu Aurinkosuudelma-näyttely avataan nyt aivan uudella tavalla kaikkien koettavaksi. Tarvitset vain internetillisen tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen. Näyttely on 360 asteen usean eri panoraaman muodostama virtuaalikierros. Virtuaalikierroksen teknisestä toteutuksesta on vastannut Saha Prod Oy. Astu sisään virtuaalikierrokselle.

Ellen Thesleff (1869-1954) eli taiteelleen ja hänen taiteensa elää yhtä aistivoimaisena ja vapautuneena kuin luomisensa hetkenä. Thesleff on yksi maamme ensimmäisistä ekspressionisteista ja yksi merkittävimmistä pohjoismaalaisista maalareista. Hän oli edelläkävijä aikana, jolloin naistaiteilijoiden oli vaikeampaa saada tunnustusta, olivatpa heidän teoksensa kuinka korkeatasoisia hyvänsä. Thesleffin tapa maalata oli ja on huomiota herättävää, itsenäistä, itsepäistä ja vapaata. Thesleff oli lyhythiuksinen radikaali, joka teki mitä halusi ja eli taiteelleen. Hän maalasi miesten maailmassa, miesten aiheita: naisia, maisemia ja uransa lopulla jopa abstraktiota. Näyttely kertoo kiinnostavasti, miten ajan henki ja laaja kansainvälinen elinpiiri peilautuvat Thesleffin taiteessa eri vuosikymmeninä. Näyttely on toteutettu yhteistyössä HAM Helsingin taidemuseo kanssa.

Satuhetki Ellenin kanssa

Virtuaalisen satuhetken aikana tutustutaan Ellen Thesleffin elämään ja taiteeseen sadun keinoin. Satuhetki on suunnattu päiväkoti- ja alkuopetusikäisille lapsille, ja sen aikana kierrellään myös näyttelysaleissa tarkastelemassa teoksia. Kierros pohjautuu Ellen! Ellen Thesleffin elämä ja villit värit nimiseen teokseen, jonka on kirjoittanut Leena Virtanen ja kuvittanut Sanna Pelliccioni.

Aloita satuhetki. (YouTube)

Aurinkosuukkoja – virtuaalikierros nuorille Ellen Thesleffin näyttelyssä

Ellen Thesleff oli aikansa radikaali ja maailmanmatkaaja sekä Suomen taiteen uudistaja. Hän kokeili monia tekniikoita ja oli rohkea värien käyttäjä. Hänelle perhe oli tärkeä tuki ja läheiset hyviä kannustajia, kuten meille kaikille näinä aikoina. Sukella Ellenin maailmaan ja kurkista hänen teoksiinsa sekä elämäänsä sadan vuoden taakse. Toivottavasti innostut myös tekemään taidetehtäviä hänen taiteeseensa pohjautuen. Ota tästä Aurinkosuukko! Virtuaalikierros avautuu pääsiäisviikolla ja on osallistuttavissa toukokuun loppuun.

Virtuaalikierroksesta tulee tietoa lähempänä ajankohtaa Oulun taidemuseon nettisivuille.

 

Katso myös Ateneumin taiteen tarina

Kommentoi

Vain omalla nimellä kirjoitetut kommentit julkaistaan. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *