Uudet julkaisut

Genos 1/2024 on ilmestynyt – teemana geneettinen sukututkimus

Genos 1/2024”Suomen Sukututkimusseura on jo jonkin aikaa järjestänyt geneettisen sukututkimuksen tapahtumia ja julkaissut toiminnanjohtaja P. T. Kuusiluoman toimittaman opaskirjan Johdatus geneettiseen sukututkimukseen (2017). Nyt Genoksen on aika näyttää tietä sen suhteen, millainen on geneettistä sukututkimusta käsittelevä tieteellinen artikkeli.”, toteaa Genoksen päätoimittaja Katja Tikka uusimman numeron pääkirjoituksessa.

Genos 1/2024 on geneettisen sukututkimuksen teemanumero, joka sisältää seuraavat vertaisarvioidut artikkelit:

  • Jukka Palo: Geneettisen sukututkimuksen juurilla
  • Ari Kolehmainen: Kolehmaisten suvun synty ja haarautuminen: isälinjaisen DNA-tutkimuksen pioneerihanke

Lisäksi numero sisältää Jere Markkasen artikkelin ”Kuinka tunnetusta tuli tuntematonta ja taas tunnettua – isoisää selvittämässä DNA-testeillä” sekä Puolet minusta -dokumenttisarjasta tuttujen Sanna Milanin ja Henna Meriläisen jutun ”Tuntemattoman isän jalanjäljillä”.

Numero sisältää myös kirja-arvostelut seuraavista kirjoista:

  • Gunilla Boëthius: Elämänmittainen salaisuus (Siltala, 2023)
  • Karin Bojs: Euroopan esiäidit. 43 000 vuotta nykyihmisen historiaa (Minerva, 2023)

Genos 1/2024 on ilmestynyt sekä digitaalisena että paperisena. Digitaalista Genosta myy Sukututkijan verkkokauppa ja paperista lehteä Tiedekirja. Genos kuuluu Suomen Sukututkimusseuran jäsenetuihin ja jäsenet saavat sen automaattisesti.

Kommentoi

Vain omalla nimellä kirjoitetut kommentit julkaistaan. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *