Keruut

Hilma-museo kerää sateenkaarimuistoja Pohjois-Karjalasta

Kuva: Daniel James, Unsplash.

Onko sinulla sateenkaarimuistoja Pohjois-Karjalasta? Tallenna ne osaksi museon kokoelmaa.

Pohjois-Karjalan museo Hilma kerää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen historiaan liittyviä muistoja keruussaan 13.9.–25.9.2021 välisenä aikana. Keruun tarkoituksena on kartuttaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen muistoja laajasti Pohjois-Karjalan alueelta sekä laajentaa Hilma-museon aihepiiriä käsittelevää kokoelmaa. Toistaiseksi museon kokoelmissa on vain vähän aiheeseen liittyviä kuvia, valokuvia ja esineitä.

Omia sateenkaarimuistojaan voi jättää anonyymisti museon Webropol-lomakkeen kautta. Muistoista voidaan tehdä nostoja Pohjois-Karjala Pride -viikolla 22.–25.9.2021 sosiaaliseen mediaan, mutta kuitenkin niin, että kirjoittajan henkilöllisyys säilyy turvattuna. Kerättävät muistot voivat liittyä menneeseen tai nykyaikaan, sillä museo kokee myös nykypäivän dokumentoinnin tärkeäksi. Voit käsitellä muistelmissasi esimerkiksi vähemmistöön kuulumista tai esimerkiksi osallistumista seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille järjestettyihin tapahtumiin Pohjois-Karjalan alueella. Hilma-museolle voi tehdä myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä koskevia esine- ja aineistolahjoituksia, jotka auttavat kartuttamaan tietoa alueen marginaaliryhmistä ja heidän kokemuksistaan.

Museon keruulomake löytyy täältä.

Lisätietoja keruusta:

Amanuenssi (esine- ja valokuvakokoelmat, lahjoitustiedustelut)
Erkki Matikainen

puh. 050 341 9503

Museoassistentti (tiedotus)
Ida Käkelä

puh. 050 310 9636

https://pohjoiskarjalanmuseo.fi/

Kommentoi

Vain omalla nimellä kirjoitetut kommentit julkaistaan. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *