Kuvakokoelmat

Hotelli- ja ravintolamuseo julkaisi leipomokuvia

Primulan kahvilasali 1950. Aarne Pietinen 1950, Hotelli- ja ravintolamuseo, Finna. Kuvan käyttöoikeudet: CC BY-ND 4.0.

Hotelli ja ravintolamuseo on julkaissut Finnassa erän legendaarisen Primulan leipomon toimintaa käsitteleviä kuvia. Primulan leipomo oli 1908 perustettu perheyritys, joka leipoi tuotteensa 1960-luvulle saakka ikonisessa Primulan talossa Helsingin Punavuoressa. 1920-luvulla perustettu Matkaravinto Oy hoiti suomalaisia liikenneravintoloita ja pyöritti Helsingissä omaa leipomoliikettään.

Kuvien kautta voi tutustu Primulan ja Matkaravinnon leipomoiden toimintaan. Taikinantekijöiden, leipurien, paistajien, kondiittorien ja lähettämötyöntekijöiden käsissä valmistuivat niin reikäleivät kuin täytekakut.

Primulan leipomo Laivurinkatu 10:ssä 1919, kuvaaja tuntematon, Hotelli- ja ravintolamuseo, Finna. Kuvan käyttöoikeudet: CC BY-ND 4.0.
Primulan konditoriaosasto, henkilökuntaa työssä Kuvaaja Aarne Pietinen 1930–1939. Hotelli- ja ravintolamuseo, Finna. Kuvan käyttöoikeudet: CC BY-ND 4.0.

Hotelli- ja ravintolamuseon kuvat Finnassa ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan ilmoittaa kuvaajan ja kuvalähteen. Kuvat on lisensoitu Nimeä-Ei muutoksia 4.0 Kansainvälinen (CC BY-ND 4.0) -lisenssillä.

* HRM:n leipomokuvat Finnassa

Kommentoi

Vain omalla nimellä kirjoitetut kommentit julkaistaan. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *