Museot

Ihmiset aineettoman teollisen kulttuuriperinnön haltijoina-hankkeen verkkosivut on avattu

A. Ahlströmin Varkauden tehtaat. Kuvaaja: Rafael Roos. Kuva: Museovirasto

Jyväskylän yliopiston Historian ja etnologian laitoksen ja Varkauden museoiden yhteistyöhanke Ihmiset aineettoman teollisen kulttuuriperinnön haltijoina on avannut verkkosivuston ja facebook-sivun.

Monitieteisessä tutkimushankkeessa kerätään, tallennetaan ja tutkitaan ihmisten osaamiseen kohdistuvaa aineetonta teollista kulttuuriperintöä Varkauden teollisuusyhdyskunnassa 1800-luvun alusta nykypäivään. Verkkosivuilla on nyt julkaistu ensimmäinen blogikirjoitus, jossa pohditaan koronan vaikutuksia tutkimushankkeen aloittamiseen.

Hankkeessa jäljitetään teollisen yhteiskunnan menneisyyteen jättämiä jälkiä. Huomiota pyritään kiinnittämään erityisesti myös sellaisiin jälkiin, joita ei vielä ole tunnistettu tai jotka ovat aikaisemmin jääneet vähälle huomiolle. Projektissa tutkitaan puunjalostus- ja metalliteollisuuden alalla toimineissa yrityksissä tehtyä työtä. Tutkimuksen keskiössä ovat eri ammattitasoilla toimineet ihmiset. Tutkimukselle keskeistä aineetonta teollisuusperintöä voidaan löytää heidän toiminnastaan kokonaisvaltaisesti tarkastelemalla. Hanke etsii vastauksia siihen, millaisia erilaisia kulttuuriperinnön muotoja ja käytäntöjä voidaan havaita Varkauden teollisen elämän historiassa, ja miten teollisen toiminnan historialliset muutokset ja paikalliset ihmiset ovat vaikuttaneet näihin.

Hankkeella on myös omat facebook-sivut.

Kommentoi

Vain omalla nimellä kirjoitetut kommentit julkaistaan. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *