Keruut

Jaa satumuistosi Pukstaavin lukukokemusten keruussa

Vielä ehdit jakaa satumuistosi – Pukstaavin ensimmäinen lukukokemusten keruu jatkuu tämän kuun loppuun

 

”Lapsuudessani sain yökyläillä kummitätini kotona, jossa oli aina keittiössä luettavana vino pino vanhoja Aku Ankkoja. Niiden lisäksi minulle luettiin siellä Mauri Kunnaksen satukirjoja, jotka olivat mielestäni hienoja ja niistä oli hauska etsiä pölypunkkeja (Heikki Hämähäkkiä, mutta pelkäsin hämiksiä). Näiden muistojen takia olen ostanut omaan kotiini pinon Kunnaksen kirjoja kummipoikani syntymän jälkeen!”

-Nainen, 29 vuotta. Lukukokemusvastaus

 

Suomalaisen kirjan museo Pukstaavin tammikuussa käynnistämä lukukokemusten keruu jatkuu vielä huhtikuun loppuun asti.

Keruu on osa lukukokemukset talteen -keruuhanketta. Hankkeen tarkoituksena on kerätä ja tallentaa suomalaisten lukukokemuksia verkkokeruualustan avulla.

Tarkoitus on tehdä tiedonkeruukampanjoita erilaisista kirjallisuuden aiheista ja tallettaa saatavat tiedot Pukstaavin kokoelmiin. Hankkeen lopullisena tavoitteena on kerätä ja tallentaa suomalaisten lukemiseen liittyvää aineetonta kulttuuriperintöä ja samalla edistää lukemista. Oman kokemuksensa voi jakaa osoitteessa Lukukokemus.fi 

Keruussa on jo tähän mennessä kertynyt paljon erilaisia lukumuistoja eri ikäluokilta ja hyvin erilaisista kirjoista. Nuorin vastaaja on ollut 7-vuotias ja vanhin 80-vuotias. Lukukokemuksiin liittyvät kirjat ovat vaihdelleet satukirjoista romaaneihin ja jopa itsekeksittyihin satuihin. Jaetuissa muistoissa on kerrottu mm. yhteisistä lukuhetkistä läheisten kanssa, lukemisen oppimisen ilosta sekä myös vaikeammista aiheista kuten ääneen lukemisen pelosta ja evakkomuistoista.

Ensimmäinen keruu päättyy 27.4.2018, eli vielä on hyvin aikaa jakaa oma satumuistonsa. Keruun tuloksista tiedotetaan lisää syksyllä 2018. Aineisto on syyskuusta alkaen myös tutkijoiden käytettävissä. Uusi keruu käynnistyy vuonna 2019 uudella kirjallisuusteemalla.

Lisätiedot: projektityöntekijä Sakari Hanhimäki, 050 313 1412, <mailto:>

Kommentoi

Vain omalla nimellä kirjoitetut kommentit julkaistaan. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *