Uudet mediat

Kalevala elävänä tai kuolleena –projekti soi levyllä ja Tavastialla

Kalevala elävänä tai kuolleena –projekti näkyy ja kuuluu Tavastialla 20.-21.2019 kun vasta ilmestyneen Kalevala elävänä tai kuolleena –levyn artistit nousevat lavalle. Levyllä artistit, kuten Paleface, Ismo Alanko ja Mara Balls, joilla ei ole ollut aikaisempaa suoraa yhteyttä kansanrunouteen, yhdistelevät kansanrunoutta omaan musiikilliseen tyyliinsä.

Kalevala elävänä tai kuolleena -levyllä äänen saavat niin Kalevalan Aino kuin esimerkiksi Ilmatar ja loitsut. Tommi Kainulainen on ohjannut myös musiikkivideon levyltä löytyvän Suistamon Sähkön Tuonelan Tyttö –kappaleesta.

Kalevala elävänä tai kuolleena on sanataiteilijoiden Juha Hurmeen ja Tuomari Nurmion käynnistämä monitaiteellinen, -kulttuurinen ja –tieteellinen projekti. Projektilla halutaan uudistaa ajaton kansanrunous projektin omin sanoin:  ”juhlapuheiden, kansallispukujen, tuohivirsujen, pitkäpiimäisten lausuntanumeroiden ja koululaisten systemaattisen kiduttamisen haudasta”. Projektilla on tarkoitus aktivoida Kalevala ja kansanrunous nykyaikana toimivaksi viihteeksi ja voimavaraksi. Levyn ja festivaalin lisäksi projektiin kuuluu myös esimerkiksi klubi-esityksiä ja Valekalevala-kilpailu.

Valekalevala-kilpailu on suunnattu 3.-6.-luokkalaisille ja kilpailussa lapset ja nuoret haastetaan luomaan Kalevalan hahmoista omia tarinoita. Tarinoista Juha Hurme kokoaa yhdessä sarjakuvataiteilija Kati Rapian ja dramaturgi Elli Salon kanssa kirjan, jonka Teos-kustantamo julkaisee syksyllä 2020.

Kalevala elävänä tai kuolleena –projektin yhteistyökumppaneina toimivat: Koneen säätiö, Kalevalaseura, Musiikintekijöiden rahasto, Vallilla Music House, Teos-kustantamo, Yle, Superson, Helsingin kaupunki sekä Klaus K hotelli.

 

Lisätietoa:

www.kalevalafest.fi

www.valekalevala.fi

Kommentoi

Vain omalla nimellä kirjoitetut kommentit julkaistaan. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *