Digitoinnit

Kansallisarkiston aineistojen käytettävyyden parantaminen – osallistu kehitystyöhön!

Kahvihetki Nurmijärven poliisilaitoksella keväällä 1985. Kuva: Nurmijärven museo, Nurmijärven museon kuva-arkisto.

Kansallisarkisto aloitti vuonna 2019 massiivisen digitointiprojektin, jossa digitoidaan viranomaisaineistot 1970-luvulta lähtien. Projektin ansiosta tutkijoiden saataville on tulossa hyllykilometreittäin arkistoaineistoa. Vastaa kyselyyn, jossa kerätään tietoa tutkijoiden tarpeista viranomaisaineston suhteen!

Aineiston tutkimuskäyttöön saattamiseksi ollaan nyt kehittämässä työkaluja osana FIN-CLARIAH -infrastruktuuria (https://jyu.fi/fin-clariah), jossa ovat mukana myös Jyväskylän yliopiston humanistis-yhteiskuntatieteellinen tiedekunta ja sen tutkimusalat. FIN-CLARIAH yhdistää FIN-CLARIN- ja DARIAH-FI-konsortiot, jotka keskittyvät erilaisten suomenkielisten kieliresurssien sekä tutkimuskäyttöön tarkoitettujen digitaalisten työkalujen kehittämiseen. Nyt tarvitsemme eri alojen tutkijoiden apua. Millaiset asiat viranomaisaineistossa ovat ja olisivat tarpeellisia juuri Sinun tutkimuksellesi?

Linkin takana on kysely, johon toivomme Sinun vastaavan:

https://link.webropolsurveys.com/S/E9F0507601A5CB12

Kiitos jo etukäteen avusta ja osallistumisesta työkalukehitykseen!

Kommentoi

Vain omalla nimellä kirjoitetut kommentit julkaistaan. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *