Museot

Kartano Kuninkaantien varrella – uusi näyttely ja julkaisu valottaa Espoonkartanon historiaa

Espoonkartano
Kuva: Museovirasto, Historian kuvakokoelma. Linkki lisenssiin.

Espoon kaupinginmuseo KAMUn uusi näyttely Kartano Kuninkaantien varrella esittelee Espoonkartanon pitkää sekä monivaiheisesta historiaa. Näyttely on avoinna ajalla 26.10.2023–28.1.2025 Näyttelykeskus WeeGeessä.

Näyttelykeskus WeeGeessä tutustutaan Espoonkartanon eri vaiheisiin näyttelyn elämystunnelin kautta. Kartanon historiaa esitellään siellä asuneiden ja vaikuttaneiden ihmisten kautta: näyttelyn videoiden kautta tuodaan kartanon ihmiset askareineen osaksi näyttelykokemusta. Espoon kaupunginmuseon alkuperäisaineiston kautta havainnollistetaan Espoonkartanon historiaa ja muutoksia. Visuaalinen ja kokemuksellinen näyttely hyödyntää tuoretta tutkimustietoa. Näyttely nostaa esiin Espoonkartanon merkitystä niin toimivana maatilana ja paikallisena työllistäjänä sekä valtakunnallisena kulttuuriväen kohtaamispaikkana ja politiikan näyttämönä.

Näyttelyssä hyödynnetään audiovisuaalisia keinoja ja lisäksi näyttelyn Kartano kartalla -kosketusnäyttösovellus valottaa vuosisatojen muutoksia kartanon ympäristössä. Sovelluksen on toteuttanut OiOi Collective Oy. Näyttely- ja tilasuunnittelu sekä graafinen ilme ovat Pentagon Design Oy:n käsialaa.

Näyttely on osa KAMU Espoo kaupunginmuseon Espoonkartano-projektia, joka on saanut tukea Svenska Kulturfondenilta. Projektiin liittyy myös kirja Espoonkartano – Kuninkaantien varrellajoka kokoaa ensimmäistä kertaa tietoa Espoonkartanosta yksien kansien sisälle. Teoksessa Espoonkartanoa käsitellään kahdeksan tutkijan artikkelien kautta kronologisesti keskiajalta lähtien.

Näyttelyyn pääset tutustumaan KAMUssa Näyttelykeskus WeeGeessä 26.10.2023–28.1.2025. Lisätietoa näyttelystä löydät täältä:

https://www.espoo.fi/fi/tapahtumat/espooevents:agff7ucwu4

Kommentoi

Vain omalla nimellä kirjoitetut kommentit julkaistaan. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *