Tiedotteet

Kokemuksen historian huippuyksikön uusi HEX-käsikirja on julkaissut syksyn ja talven aikana viisi ensimmäistä artikkeliaan

Suomen akatemian huippuyksikköohjelmiin kuuluva Kokemuksen historian huippuyksikkö (HEX) on aloittanut syksyllä uuden The Digital Handbook of the History of Experience, eli HEX-käsikirjan julkaisemisen. Kyseessä on vertaisarvioitu tieteellinen julkaisu, jonka artikkelit käsittelevät kokemuksen historiaa näkökulmana menneisyyteen ja laajemmin tutkimusalana. Tähän mennessä käsikirjassa on julkaistu viisi artikkelia.

Tuoreen HEX-käsikirjan on tarkoitus julkaista tiiviitä tekstejä kokemuksen historian käsitteistä ja metodologiasta. Käsikirjassa julkaistaan myös lyhyitä tapaustutkimuksia. Englanninkielinen julkaisu sisältää kolme kirjoituskategoriaa: käsitteet ja teoreettiset lähestymistavat, metodologia sekä tapaustutkimukset ja lähdeanalyysi. Tutkimus keskittyy siihen, miten kokemuksellinen toiminta synnyttää sosiaalisia rakenteita ja instituutioita. Tätä syntyprosessia tarkastellaan kolmen eri teeman kautta, joita ovat eletty usko, eletty kansakunta ja eletty hyvinvointivaltio.

Julkaisun on tarkoitus – nimensä mukaisesti – toimia käsikirjatyyppisesti, niin että kokemuksen teeman pariin haluavat tutkijat pääsevät nopeasti perille ydinkäsitteistä. Teemme samalla nähtäväksi huippuyksikön käsitetyötä eli käsitteiden määrittelyä, kertoo HEXin yliopistotutkija Sari Katajala-Peltomaa.

HEX-käsikirja etsii kirjoittajikseen kaikkia kokemuksen historiasta kiinnostuneita. Artikkelien julkaisusta päättää toimituskunta.

Lisätietoja:

Tampereen yliopiston tiedote

Kokemuksen historian huippuyksikön sivut

Kokemuksen historian huippuyksikkö Suomen akatemian sivuilla

Kommentoi

Vain omalla nimellä kirjoitetut kommentit julkaistaan. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *