Keruut

Koronavirus sekoittaa maailmaa – SKS kerää kokemuksia

Mitä tunteita ja ajatuksia koronaviruksen leviäminen maailmalla ja Suomeen on herättänyt? Onko sinulta tai lähipiiriisi kuuluvalta testattu koronavirusta tai oletko joutunut kotikaranteeniin? Kerro, miten korona on vaikuttanut arkeesi, työssäkäyntiisi tai opiskeluusi. Voit kirjoittaa myös kotikaranteeniin varautumisesta, matkasuunnitelmien muuttumisesta tai siitä, miten aihetta on mediassa käsitelty.  Suomalaisen Kirjallisuuden Seura järjestää Koronakevät-keruun 12.3.–15.6.2020. Vastaukset arkistoidaan SKS:n arkistoon. Tiedotamme keruun tuloksista syksyllä 2020. Arvomme kaikkien vastaajien kesken kirjapalkintoja. 

Vuoden 2020 keväästä on tullut koronakevät. Koronaviruksen uusi muoto COVID-19 on muodostunut maailmanlaajuiseksi pandemiaksi ja sitä myöten hallinnut niin kahvipöytäkeskusteluita kuin uutisotsikoitakin. Tartuntatautiepidemia sai alkunsa Kiinasta vuodenvaihteessa ja on matkaajien myötä levinnyt sieltä ympäri maailmaa. Tapauksia on todettu yli 100 maassa, myös Suomessa, ja tartuntojen määrä kasvaa päivittäin. Korona on pudottanut pörssikursseja, perunut konsertteja ja urheilutapahtumia, sulkenut maiden rajoja sekä aiheuttanut laajoja karanteeneja ympäri maailmaa.

Kerro kokemuksistasi ja tuntemuksistasi koronavirukseen liittyen! Kirjoittamisen apuna voit käyttää seuraavia kysymyksiä:

Mitä tunteita ja ajatuksia koronaviruksen leviäminen maailmalla ja Suomeen on herättänyt?
Onko sinulta tai lähipiiriisi kuuluvalta testattu koronavirusta? Millainen tilanne oli, miltä se tuntui? Mitä seuraavaksi tapahtui?
Oletko joutunut tai onko lähipiirissäsi jouduttu kotikaranteeniin? Millaista kotikaranteenissa eläminen on? Oletko tai onko joku lähipiirissäsi sairastunut koronavirukseen?
Oletko varautunut kotikaranteeniin? Miksi tai miksi et? Miten ja missä vaiheessa aloit varautua?
Miten korona on vaikuttanut arkeesi tai tapoihisi? Miten yrität välttää tartunnan? Vältätkö jotain paikkoja tai tilanteita? Jos vältät, millaisia?
Miten korona näkyy työpaikalla tai koulussa? Millaista ohjeistusta työpaikoilta tai koulusta on annettu koronaviruksesta ja mitä ajatuksia ne ovat herättäneet?
Miten korona on vaikuttanut matkustamiseesi?
Millaista koronaviruksesta tiedottaminen on ollut? Miten media käsittelee aihetta?
Kerro millaista keskustelua koronasta käydään lähipiirissäsi. Entä Internetissä?
Millaisia huhuja, kauhukertomuksia tai vitsejä koronasta tai siihen varautumisesta olet kuullut tai nähnyt? Miten suhtaudut niihin?
Millaisia vaikutuksia tai seurauksia arvelet koronavirusepidemialla olevan maailmanlaajuisesti ja Suomessa?
Keruun järjestää Suomalaisen Kirjallisuuden Seura. Vastaukset arkistoidaan SKS:n arkistoon. Tiedotamme keruun tuloksista syksyllä 2020. Arvomme kaikkien vastaajien kesken kirjapalkintoja.

Lisätietoja:
SKS:n arkisto, puh. 0201 131 240,

Vastausohjeet: https://www.finlit.fi/koronakevat

Kommentoi

Vain omalla nimellä kirjoitetut kommentit julkaistaan. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *