Uudet julkaisut

Kotiseutuposti 1/2022 ilmestynyt

Vuoden ensimmäinen Kotiseutuposti kertoo erityisesti kuntien ponnisteluista ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Esimerkkitapauksena on mm. Lappeenrannan museot.

Ilmastonmuutoksen hillintä edellyttää olemassa olevan rakennuskannan nykyistä tehokkaampaa käyttöä ja uuden rakentamisen välttämistä. Sivulla 24 kerromme, mitä mieltä Kotiseutuliitto on kaavoitus- ja rakennuslain loppuvuodesta julkaistusta luonnoksesta.

Uusi kulttuuriperintöbarometri ilmestyi vuoden lopussa. Sen mukaan 58 prosenttia suomalaisista haluaisi tietää enemmän kulttuuriperinnöstä – tässä on mukava haaste alalla toimiville. Ulla Salmela kirjoittaa barometrin tuloksista sivulla 26.

Onhan Rovaniemen Kotiseutupäivien päivämäärät 9. – 11. syyskuuta 2022 jo kalenterissanne? Kaikki ovat tervetulleita tähän valtakunnalliseen kulttuuriperintötapahtumaan! Tuija Alariesto ja Roosa Nevala kertovat tapahtumasta sivulla 10.  

Lue maksutta netissä: www.kotiseutuposti.fi

Kommentoi

Vain omalla nimellä kirjoitetut kommentit julkaistaan. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *