Kotiseutuposti 3/2019 paneutuu kulttuuriin vetovoimatekijänä ja investointina

Lue maksutta netissä: www.kotiseutuposti.fi tai suoraan Issuusta https://issuu.com/kotiseutuliitto/docs/kotiseutuposti_3_2019

Kotiseutuposti kulttuuri kulttuuriperintö investointi tapahtumien talous

Mikä on kulttuurin ja kulttuuritapahtumien merkitys paikkakuntien elävyydelle? Miksi juuri paikallisen kulttuuriperinnön kannattaa olla avainasemassa, kun kulttuurin tukipäätöksiä tehdään? Aiheesta kirjoittavat Kotiseutupostissa 3/2019 mm. Rosa Meriläinen Kulta ry:stä ja Sampo Suihko Kotiseutuliitosta. Haastateltavina ovat Cuporen tutkija Mervi Luonila, Savitaipaleen kunnanjohtaja Kimmo Kainulainen ja kunnallispolitiikan dosentti Ari-Veikko Anttiroiko Tampereen yliopistosta.

Kerromme lehdessä lisäksi, miten Hauho-Seura ryhtyi kannattelemaan lakkautetun kunnan kulttuurielämää, kun Hauho liittyi Hämeenlinnaan. Lue myös, miten Samuli Paulaharju, Kauko Röyhkä ja Martti Suosalo liittyvät Vuoden kaupunginosaksi valittuun Oulun Tuiraan sekä mikä on Evijärvi-Seuran pitkän iän salaisuus.

Kotiseutuliiton Marika Punamäki kirjoittaa kulttuurin merkityksestä maahanmuuttajien sopeutumiselle uuteen kotiseutuunsa. Mestarit & kisällit -hankkeen koordinaattori Maria Talvitie kertoo Omakulmassa, miten hän löysi oman henkisen kotiseutunsa.

Näistä ja monesta muusta kotiseutu- ja kulttuuriperintötyön ajankohtaisesta asiasta voit lukea lehden sivuilta.

Kommentoi

Vain omalla nimellä kirjoitetut kommentit julkaistaan. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *