Museot

Kuka kuvasi? -verkkopalvelu sisältää tiedot 1000 valokuvaamosta

Uudistunut Kuka kuvasi? -palvelu on 50 vuotta täyttävän Suomen valokuvataiteen museon juhlavuoden lahja suomalaisille.

Suomen valokuvataiteen museo on ylläpitänyt vuodesta 2013 suosittua Kuka kuvasi? -verkkopalvelua, josta voi hakea tietoa ennen 1950-lukua kuvaustyönsä aloittaneista, Suomessa toimineista valokuvaajista ja alan harrastajista. Uudistetussa palvelussa haettavana ovat 3000 valokuvaajan ohella yli 1000 Suomessa toimineen kuvaamon tai valokuvausalan liikkeen tiedot.

Kuka kuvasi? on Valokuvataiteen museon eniten käytetty verkkopalvelu, jota muut museot, arkistot ja sukututkijat arvostavat. Vanhojen valokuvaamoiden tiedot voivat olla suureksi avuksi esimerkiksi vanhojen perhevalokuvien ja visiittikorttien ajoittamisessa.

Verkkopalvelu perustuu museon perustyönään ylläpitämään tietokantaan, ja se karttuu jatkuvasti. Kuvaamoita voi hakea palvelussa esimerkiksi nimellä, paikkakunnittain tai toiminta-ajan mukaan. Palvelussa on runsaasti yksityiskohtaista tietoa suurimpien ja hyvin tunnettujen liikkeiden historiasta ja kuvauskäytännöistä. Palvelun kautta on myös mahdollista lähettää museolle omat tietonsa ennen 1950-lukua aloittaneista valokuvaajista ja valokuvaamoista.

50 vuotta täyttävä Suomen valokuvataiteen museo on valokuvan valtakunnallinen erikoismuseo, joka palvelee muita kuva-arkistoja, tutkijoita ja kansalaisia valokuvaa koskevissa kysymyksissä.

http://kukakuvasi.valokuvataiteenmuseo.fi/

 

Kommentoi

Vain omalla nimellä kirjoitetut kommentit julkaistaan. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *