Kuvakokoelmat

Kymenlaakson museon kuvakokoelman kuvia avoimeksi kaikkien käyttöön

 

Kaksi suojeluskunnan miestä ja nuori poika ateljeekuvassa vuonna 1918, Karhulan konepaja vuonna 1918, Kymiläisiä punakaartilaisia talvella 1918. Kymenlaakson museo. CC BY 4.0

Kymenlaakson museossa avataan yleiskokoelman digitoituja kuvia verkkoon kaikkien saataville. Kuvat avataan Flickr-sivustolla erilaisten Kymenlaaksoa käsittelevien teemojen alle. Ensimmäinen teema on Kymenlaakso 100 vuotta sitten, ja se sisältää monipuolisesti kuvia sisällissodasta, mutta myös muusta kymenlaaksolaisesta elämästä sadan vuoden takaa. Kuviin on liitetty ne tiedot, jotka Kymenlaakson museolla on kokoelmassaan kuvien yhteydessä. Museo ottaa mielellään vastaan lisää tietoa kuvista. Kuvissa esiintyviä henkilöitä ei ole tunnistettu.

Vappu-aluksen miehistö vuonna 1918, Kymenlaakson museo. CC BY 4.0

Kaikki avattavat kuvat ovat yli 50 vuotta vanhoja eli niiden tekijänoikeudet ovat rauenneet. Kuvat on lisensoitu avoimella CC BY 4.0 -lisenssillä, mikä tarkoittaa, että niitä voi kopioida ja jakaa missä tahansa välineessä ja muodossa. Lisäksi kuvia voi muokata ja luoda niistä uutta aineistoa missä tahansa tarkoituksessa ja myös kaupallisesti. Ehtona on vain se, että lähteenä on mainittava asianmukaisesti Kymenlaakson museo ja lisäksi kuvaajan nimi, mikäli se on tiedossa ja merkitty kuvan yhteyteen.

Hurukselan tientekijöitä vuonna 1917, Kymenlaakson museo. CC BY 4.0

 

Vuosina 2016-2018 Kymenlaakson museon yhteydessä toimivassa Merivartiomuseossa on jo avattu kuvia samoilla avoimen datan periaatteilla CC BY 4.0 -lisenssillä. Näitä merivartioinnin historiaan liittyviä kuvia on kaikkien käytettävissä jo yli 1600 ja ne löytyvät omasta Flickr-profiilistaan.

 

 

Kommentoi

Vain omalla nimellä kirjoitetut kommentit julkaistaan. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *