Näyttelyt

Lapin yliopiston kulttuurihistorian oppiaineen 25-vuotisjuhlavuoden näyttely on auennut tänään yleisölle

Lapin yliopiston kulttuurihistorian oppiaine täytti tänä syksynä 25-vuotta. Juhlavuosi huipentuu näyttelyyn ”Aika ja ajallisuus” Galleria Valossa Arktikumissa. Näyttely on nyt aeunnut yleisölle.

”Aika ja ajallisuus” -näyttelyssä on esillä taidetta laajalla kirjolla: valokuva- ja videotaidetta taidegrafiikkaa, veistoksia ja maalauksia. Näyttelyyn kutsutut taiteilijat ovat kulttuurihistorian oppiaineessa opiskelleita, väitelleitä, opettaneita tai muuten näiden vuosien aikana oppiaineessa vaikuttaneita taiteilijoita. Monet näyttelyn taiteilijoista ovat yhdistäneet urallaan taiteellista ja tieteellistä näkökulmaa.

Näyttely käsittelee taiteen avulla menneisyyden, nykyisyyden ja tulevaisuuden vuoropuhelua.

Aika, sen kulku ja kerroksellisuus sekä menneisyyden läsnäolo arjessamme ovat kulttuurihistorian tieteenalan keskeisiä käsitteitä. Ne ovat olennainen tapa lähestyä menneisyydelle ja nykyisyydelle esitettyjä kysymyksiä, sanoo kulttuurihistorian emeritaprofessori Marja Tuominen.

Näyttelyn ovat toteuttaneet yhteistyössä kulttuurihistorian oppiaine, Lapin yliopiston yhteiskuntatieteiden ja taiteiden tiedekunnat sekä Kulttuurihistorian seura. Näyttely on osa Suomessa vuonna 2022 vietettyä kulttuurihistorian juhlavuotta niin Lapin kuin Turun kulttuurihistorian oppiaineiden parissa.

Lisätietoja: Lapin yliopiston tiedote.

Kommentoi

Vain omalla nimellä kirjoitetut kommentit julkaistaan. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *