Digitoinnit

Louvre julkaisi valtavan digitaalisen kokoelman verkossa

Pariisin suurin museo, maailmankuulu Louvre on ollut lokakuusta 2020 lähtien kokonaan suljettuna, mutta nyt sen kokoelmiin pääsee tutustumaan entistä paremmin verkon kautta. Museo kertoi massiivisesta digitoitujen taideteostensa julkaisusta netissä.

Louvre on julkaissut uuden Collections-sivunsa kautta nyt noin 482 000 taideteosta verkossa, joka on suunnilleen 75 prosenttia sen kaikista taide-esineistä. Suuri osa nyt digitoiduista kohteista on ollut varastoituna yleisöltä kätkettyinä vain taidemuseon varastoissa. Julkaisuun sisältyy myös Eugène-Delacroix museon kokoelmia ja se täydentyy päivittäin.

Pandemia-aikana museoiden verkkosivuilla on ollut erityisen paljon kävijöitä, vaikka sivuvierailut ovat olleet muutenkin rajussa kasvussa. Louvren verkkosivuilla käytiin 21 miljoonaa kertaa vuonna 2020, kun edellisenä vuotena 2019 käyntejä oli 14 miljoonaa ja sitä edellisenä vuotena 11 miljoonaa.

Louvren kokoelmasivuston käyttöliittymän on sekä ranskan- että englanninkielinen ja sitä voi tavallisen tekstihakuominaisuuden, erikoishakujen lisäksi selata joko temaattisesti, tai eri tavoin järjestettyjen aihealbumien kautta. Taideteoksiin pääsee käsiksi myös interaktiivisen kartan avulla.

Katsojille avoimeen kokoelmaan kuuluvat myös ne noin 1700 kohdetta, jotka varastettiin toisen maailmansodan aikana juutalaisilta perheiltä, kuljetettiin Saksaan ja takaisin sodan jälkeen Ranskaan, jossa ne ovat muodostaneet oman kokonaisuutensa.

Kommentoi

Vain omalla nimellä kirjoitetut kommentit julkaistaan. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *