Keruut

Muistitietokeruu Kansallisteatterista

Suomen Kansallisteatteri täyttää 150 vuotta vuonna 2022. SKS kerää kokemuksia kansalliselta päänäyttämöltä.

Kerro SKS:lle, mitä Kansallisteatteri merkitsee sinulle! Voit kirjoittaa esimerkiksi Kansallisteatteriin liittyvästä mieleenpainuvimmasta muistostasi tai esityksestä, jonka näit Kansallisteatterissa. Kerro, kuinka usein käyt Kansallisteatterissa ja miten valitset esitykset, jotka näet. Kuuluuko teatteri arkeesi tai juhlaasi? SKS on lisäksi kiinnostunut kokemuksistasi Kansallisteatterin yleisötyön tilaisuuksista, työpajoista, keskustelutilaisuuksista, kiertue-esityksistä tai muusta toiminnasta. Mitä muistoja teatterin tilat herättävät? Jos olet työskennellyt Kansallisteatterissa, voit kertoa myös muistoja kansallisteatterilaisen elämästä.

Voit käyttää vastauksissasi apuna seuraavia kysymyksiä:

  • Mitä Kansallisteatteri sinulle merkitsee?
  • Kerro mieleenpainuvin muistosi Kansallisteatterista.
  • Kerro esityksestä, jonka näit Kansallisteatterissa. Minkä esityksen näit? Milloin? Millä näyttämöllä? Minkä ikäinen olit? Missä seurassa olit? Miten esitys vaikutti sinuun?
  • Kuinka usein käyt Kansallisteatterissa? Miten valitset esitykset, jotka näet? Kävitkö kerran vai tulitko toistekin? Kuuluuko teatteri arkeesi tai juhlaasi?
  • Kerro kokemuksistasi Kansallisteatterin yleisötyön tilaisuuksista, työpajoista, keskustelutilaisuuksista, aluehankkeista tai muusta toiminnasta.
  • Mitä muistoja teatterin tilat herättävät? Jäivätkö kohtaamiset henkilökunnan kanssa mieleesi?
  • Kerro kokemuksia Kansallisteatterin kiertue-esityksistä tai vierailuista? Oletko seurannut Kiertuenäyttämön esityksiä tai ollut osallisena sen toiminnassa?
  • Oletko työskennellyt Kansallisteatterissa? Milloin? Millaista työtä teit? Millaisissa tiloissa työskentelit? Millainen oli tyypillinen päivä työssäsi? Vietittekö juhlia työkavereiden kesken? Kerro yksi tai useampi muisto kansallisteatterilaisen elämästä.

Kansallisteatterin 150-vuotisjuhlavuoden muistitietokeruun järjestävät Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ja Kansallisteatteri. Vastaukset arkistoidaan SKS:n arkistoon.

Tiedotamme keruun tuloksista keväällä 2022 ja arvomme kaikkien vastaajien kesken kirjapalkintoja.

Jaa muistosi Kansallisteatterista 23.2.2022 mennessä osoitteessa: www.finlit.fi/kansallisteatteri150. Linkin takaa löydät myös lisää vastausohjeita.

Lisätietoja:
SKS:n arkisto, puh. 0201 131 240,

Kommentoi

Vain omalla nimellä kirjoitetut kommentit julkaistaan. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *