Palkinnot

Opiskelijakulttuuri siivitti Otaniemen Vuoden kaupunginosa -kilpailun voittoon

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan Kampusjaostoa valkoisissa kaavuissa.
Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan Kampusjaostoa kaavuissa. Kuva Maria Tuunanen.

Espoon opiskelijakulttuuria hersyvä Otaniemi on valittu Vuoden kaupunginosaksi. Perinteikkäällä opiskelijakulttuurilla oli ratkaiseva merkitys Vuoden kaupunginosa -kilpailun voittajan valinnassa tänä keväänä. Otaniemeläiset voittivat kilpailun lähettämällä ennätysmäärän huolellisesti perusteltuja ehdotuksia, joissa kerrotaan kaupunginosan lämpimästä yhteisöllisyydestä ja juurevuudesta.

Elävä perintö oli vuoden 2023 kilpailun teemana.

”Opiskelijat olivat lukeneet tehtävänannon huolella – ja vastauksista huokui iloinen pilke silmäkulmassa. Kuinkas muuten”, Suomen Kotiseutuliiton kaupunkityön jaoston puheenjohtaja Hanna-Kaisa Siimes toteaa.

Kotiseutuliiton hallitus teki päätöksen Otaniemen valinnasta liiton kaupunkityön jaoston esityksen pohjalta.

Opiskelijakulttuuri rikastuttaa kaikkien otaniemeläisten arkea ja juhlaa

ta.Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Ida Parkkinen kertoo, että pitkä historia opiskelijoita asuttavana kaupunginosana näkyy joka puolella Otaniemessä. Lukuisat opiskelijasukupolvet ovat vuodesta toiseen kehittäneet opiskelijakulttuurista ainutlaatuisen. Se rikastuttaa paitsi Otaniemen myös lähiympäristön ihmisten arkea ja juhlaa.

”Vuoden kaupunginosa -tunnustus on Otaniemelle ja otaniemeläisille suuri kunnia”, Parkkinen toteaa.

Opiskelijat ovat tiedostaneet kulttuuriperintönsä merkityksen, ja kaupunginosassa toimii vapaaehtoisvoimin Opiskelijakulttuurimuseo, ainoa lajiaan Suomessa.

Lue lisää:  https://kotiseutuliitto.fi/opiskelijakulttuuri-siivitti-otaniemen-vuoden-kaupunginosa-kilpailun-voittoon/

Kommentoi

Vain omalla nimellä kirjoitetut kommentit julkaistaan. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *