Uudet verkkosivut ja tietokannat

Perukirjoja ja autonomian ajan renovoituja tuomiokirjoja julkaistiin Digitaaliarkistossa

Toukokuun alussa Kansallisarkiston Digitaaliarkistoon syötetään jälleen suuri määrä, yli 200 000 tiedostoa, kansainvälisen sukututkimusorganisaatio FamilySearchin kanssa kumppanuusyhteistyössä digitoituja kihlakunnanoikeuksien renovoituja tuomiokirjoja ja perukirjoja. Digitoidut aineistot ovat vapaasti käytettävissä ja kopioitavissa Digitaaliarkistossa. Tuomiokirjoja ja perukirjoja käytetään sukututkimuksen ja historiantutkimuksen lähteenä.

Ote Sauvon käräjäkunnan perukirjasta vuodelta 1914.

Kansallisarkiston ja FamilySearchin kumppanuusyhteistyö

Kansallisarkisto ja FamilySearch solmivat kumppanuusyhteistyösopimuksen vuonna 2013. Sopimuksen puitteissa on digitoitu suuria suku- ja henkilöhistoriantutkimukseen liittyviä aineistokokonaisuuksia, kuten autonomian ajan henkikirjat sekä 100 vuotta vanhemmat tuomiokuntien ja raastuvanoikeuksien perukirjat. Suuria suku- ja henkilöhistoriantutkimukseen liittyviä aineistokokonaisuuksia tullaan digitoimaan myös tulevina vuosina.

FamilySearch on yhdysvaltalaisen Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkon (mormonikirkon) tuottama palvelu, ja se on maailman suurin sukututkimusorganisaatio.

Renovoitujen tuomiokirjojen digitointiprojekti

Kansallisarkisto tekee parhaillaan FamilySearchin kanssa kumppanuusyhteistyötä autonomian ajan renovoitujen tuomiokirjojen digitointiprojektissa. Projektissa digitoidaan noin 1000 hyllymetriä aineistoa, joten tuotoksena on 6 miljoonaa tiedostoa runsaasti käytettyä väestöhistoriallista aineistoa.

Lähde: Kansallisarkiston tiedote

Kommentoi

Vain omalla nimellä kirjoitetut kommentit julkaistaan. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *