Uutiset

Ruoka-alan museot kutsuvat osallistumaan Ruokahaasteeseen

Hotelli- ja ravintolamuseo sekä Suomen maatalousmuseo Saran Ruokamuseo järjestävät vuoden 2020 alussa käynnistyvän Ruokahaaste 2020 -kampanjan. Haasteen tarkoitus on kannustaa kokeilemaan erilaisia ruokaan liittyviä tapoja ja tekoja sekä pohtimaan ruokavalintoja ja omaa suhdetta ruokaan.

Helmet-kirjastojen lukuhaasteesta ja Museokortin museohaasteesta inspiraationsa saanut Ruokahaaste2020 koostu 50:stä ruokaan liittyvästä haasteesta, jotka on tarkoitus suorittaa vuoden 2020 aikana. Haasteet ovat monipuolisia ja helppoja toteuttaa, ja ne on tarkoitettu kaikille kiinnostuneille taustasta riippumatta. Niitä voi myös toteuttaa omien kiinnostuksen kohteidensa ja taitojensa mukaan, eikä yhteen haasteeseen osallistuminen ei sido suorittamaan kaikkia. Haasteeseen osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta tai tietoa ruoanlaitosta tai ruokatrendeistä. Osa haasteista on toteutettu yhteistyössä ruokaan liittyvien järjestöjen, yritysten ja yhteisöjen kanssa.

Hotelli- ja ravintolamuseon johtaja Anni Pelkonen ja Maatalousmuseo Saran johtaja Sami Louekari toteavat, että museoiden on luontevaa tehdä yhteistyötä haasteen parissa. Molemmissa museoissa toiminnan ytimessä ovat ruokakulttuuri, sen historia, kehitys ja tulevaisuus, ja museoiden hieman erilaiset näkökulmat ruokakulttuuriin täydentävät toisiaan.

Kampanjan haasteet ja osallistumisohjeet löytyvät museoiden sivuilta 2.1.2020 alkaen. Ruokahaasteella on myös kaikille avoin Facebook-ryhmä, jossa voi kysyä ja jakaa vinkkejä. Museot jakavat ryhmässä viikoittain haasteeseen liittyviä vinkkejä.

Haasteen etenemisestä voi kertoa sosiaalisessa mediassa #ruokahaaste2020-tunnuksella. Hotelli- ja ravintolamuseo ja Suomen maatalousmuseo Sarka arpovat joka kuukausi palkintoja niiden kesken, jotka ovat jakaneet päivityksen ruokahaasteessa julkisesti Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa tunnisteilla #ruokahaaste2020, #hotellijaravintolamuseo ja #sarkamuseo.

Juhla-ateria 1960-luvulta. Kuva: Museovirasto – Musketti, Historian kuvakokoelma, Oy Stockmann Ab:n kokoelma.

Ruokahaaste2020 Suomen maatalousmuseo Saran sivuilla

Ruokahaaste2020 Hotelli- ja ravintolamuseon sivuilla

Suomen maatalousmuseo Saran Facebook, Twitter ja Instagram

Hotelli- ja ravintolamuseon Facebook ja Instagram

Kommentoi

Vain omalla nimellä kirjoitetut kommentit julkaistaan. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *