Uudet julkaisut

Saaristo-Suomen jatulintarhat

Vox Turun uusimman videon kohteena ovat jatulintarhat, nuo mystiset kivilabyrintit, joita löytyy Saaristo-Suomesta enemmän kuin mistään muualta. Mukana toimittajan matkassa Turun yliopiston arkeologi Ilari Aalto, sekä performanssissa Åbo Svenska Teaternin Amanda Nyman.

Suomesta löytyy jatulintarhoja enemmän kuin mistään muualta maailmasta. Suurin osa näistä mystisistä kivilabyrinteistä löytyy rannikoilta, erityisesti Saaristo-Suomesta. Kukaan ei oikein tiedä tarkalleen, kuka nämä tarhat on rakentanut, saati milloin ja mitä varten. Siksipä VOX TURUN kolmannessa jaksossa lähdetään jahtaamaan jatulintarhoja.

Toimittajamme mukaan lyöttäytyy arkeologi Ilari Aalto, ja yhdessä he lähtevät kierrokselle, joka vie heidät Ruissalosta Luolavuoreen ja aina Nauvoon saakka. Juttua riittää niin arkeologien työskentelytavoista, antiikin myyteistä kuin jatulintarhojen etymologiasta sekä mahdollisista käyttötarkoituksista.

Jaksossa nähdään myös Amanda Nyman esittämä performanssi. Turku 2029 -säätiö on tukenut ohjelman tuotantoa.

Vox Turku kertoo Suomen Turusta, sen seudusta, historiasta ja ihmisistä. Kun vuosikymmenen lopulla juhlitaan kaupungin 800 vuoden historiaa, on oleellista tietää, mitä tuosta historiasta tulisi muistaa.

 

Kommentoi

Vain omalla nimellä kirjoitetut kommentit julkaistaan. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *