Uudet julkaisut

Simon Frithin ja Pekka Suutarin kulttuurisen musiikintutkimuksen merkkiteokset nyt verkossa

Simon Frithin Rockin potku ja Pekka Suutarin Götajoen jenkka on nyt julkaistu pdf-muodossa Musiikkiarkiston open access -palvelussa: https://www.musiikkiarkisto.fi/oa/. Teokset ovat digitoineet Suomen etnomusikologinen seura ry ja Musiikkiarkisto, joilta on tulossa pian lisää yhteisjulkaisuja.

Simon Frithin Rockin potku. Nuorisokulttuuri ja musiikkiteollisuus (Sound Effects) ilmestyi ensimmäisen kerran suomeksi Suomen etnomusikologisen seuran ja Vastapainon yhteistyössä toteuttamana julkaisuna vuonna 1988. Teoksessa Frith esittelee kulttuurianalyysinsa 1950–1970-luvun englanninkielisestä rockmusiikista ja tarkastelee nuorisokulttuurin ja musiikkiteollisuuden suhdetta. Kirja on ilmestyttyään ollut merkittävä myös suomalaiselle populaarimusiikin tutkimukselle.

Pekka Suutarin Götajoen jenkka. Tanssimusiikki ruotsinsuomalaisen identiteetin rakentajana (2000) käsittelee perinteisen tanssimusiikin roolia ruotsinsuomalaisen identiteetin muotoutumisessa. Teos on alun perin Suomen etnomusikologisen seuran ja Rutosinsuomalaisen arkiston yhteisjulkaisu, jossa yhdistellään musiikkietnografista kenttätutkimusta sekä 2000-luvun alun keskeisiä kulttuurintutkimuksen teemoja. Väitöksen keskeisimpiä havaintoja on se, kuinka ruotsinsuomalainen identiteetti näyttäytyy prosessina, joka on vahvasti kiinni sekä perinteessä että muutoksessa.

Lähde: Suomen etnomusikologinen seura.

Kommentoi

Vain omalla nimellä kirjoitetut kommentit julkaistaan. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *