Näyttelyt

SKS:n Seitsemän veljestä 150-vuotta verkkonäyttely nyt auki!

Seitsemän Veljeksen ensimmäinen painos vuodelta 1870. Wikimedia commons.

Aleksis Kiven Seitsemän veljestä ilmestyi ensi kertaa vuonna 1870. Romaani on yksi ensimmäisiä suomen kielellä julkaistuja romaaneja ja merkittävä teos kotimaisen kirjallisuuden historiassa. Juhlavuoden kunniaksi SKS on koonnut näyttelyn, jossa on mahdollisuus tutustua Seitsemän veljeksen eri laitoksiin, käännöksiin ja mukaelmiin. SKS:n kirjaston lisäksi kokoelmaan voi tutustua nyt myös etäältä verkonäyttelyn muodossa.

Näyttelyssä pääset tutustumaan esimerkiksi Seitsemän veljestä -romaanin alkuvaiheisiin, Jukolan veljeksistä tehtyihin kuvituksiin, erilaisiin kirjasta tehtyihin sovituksiin sekä ulkomaisiin käännöksiin. Verkkonäyttelyn lopusta löytyy aiheeseen liittyviä linkkejä niille, jotka haluavat tutustua aiheeseen vielä syvemmin.

Seitsemän veljestä -romaani on nyt myös vapaasti luettavissa SKS:n sivuilla.

SKS:n kirjaston virtuaalisessa näyttelytilassa esitellään kirjaston aineistoja vaihtuvin aihein. Näyttelyitä pidetään vuoden aikana noin neljä ja niiden aiheet liittyvät kirjallisuuteen, kansanperinteeseen ja kulttuurien tutkimukseen. Verkkonäyttelyihin voi tutustua milloin vain, sillä menneet näyttelyt jäävät SKS:n sivustolle talteen.

Näyttelyn aineistoihin voi tutustua myös paikan päällä. Näyttelyn teoksia on esillä SKS:n kirjaston käyntikerroksen vitriineissä Hallituskatu 1:ssä, Helsingissä.

Lähde SKS:n verkkosivut

Yksi kommentti artikkeliin “SKS:n Seitsemän veljestä 150-vuotta verkkonäyttely nyt auki!

Kommentoi

Vain omalla nimellä kirjoitetut kommentit julkaistaan. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *