Uudet verkkosivut ja tietokannat

SLS:n uudella verkkosivustolla pääsee suomenruotsalaisen kansanperinteen aarteiden pariin

Svenska litteratursällskapet (SLS) on avannut verkkosivun, missä kävijät pääsevät käsiksi suomenruotsalaisen kansanperinteen aarteisiin. 1900-luvun vaihteessa kerätty ja 21 osaisena kirjasarjana vuosina 1917-1975 SLS:n julkaisema Finlands svenska folkdiktning löytyy nyt digitaalisena kaikkien kiinnostuneiden ulottuvilta.

Sivustolla on kansanperinnettä, kuten satuja, kansanlauluja, kansantansseja, pelejä ja leikkejä. Kaikki Finlands svenska folkdiktning –sarjan osat ovat sivustolla luettavissa ja ladattavissa. Osia voi lukea ja ladata joko kokonaisina, tai käyttää sanahakua.

Polonäsmelodi i C-dur, 2/4-takt. SLS 383 Visor och spelmansmusik.

SLS:n julkaisemalla sivustolla on myös yli kolmetuhatta suomenruotsalainen kansanperinteen sävelmää, jotka löytyvät Finlands svenska folkdiktning –sarjan osasta VI Folkdans. Osaan kuuluvat Äldre dansmelodier, Yngre dansmelodier ja Bröllopsmusik, ja niistä löytyykin niin poloneesia, valssia kuin masurkkaa ja sottiisia. Sivustolla voi sekä kuunnella sävelmiä että ladata niitä erilaisina äänitiedostoina ja nuotteina. Sävelmiä tietokannasta voi löytää esimerkiksi pelimannin nimellä, sävelmän nimellä tai vaikka sävelmän kotipaikkakunnalla. Sivustolta löytyy myös tietoa niin perinteen kerääjistä, pelimanneista kuin pelimanniperinteestä.

SLS:n luoman sivuston tarkoituksena on levittää tietoa suomenruotsalaisesta folkloristiikasta ja se tarjoaakin siihen oivan tietokannan.

Lisätietoa:

SLS

Finlands svenska folkdiktning

Yksi kommentti artikkeliin “SLS:n uudella verkkosivustolla pääsee suomenruotsalaisen kansanperinteen aarteiden pariin

  1. Kiitos että jaoitte uutisen, todella hienoa! Terveisin, Pia Lindholm arkistonhoitaja SLS:ssä ja uuden Finlands svenska folkdiktning-sivuston päätoimittaja

Kommentoi

Vain omalla nimellä kirjoitetut kommentit julkaistaan. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *