Kuvakokoelmat

Smithsonian-instituutti julkaisi valtava kuvakokoelmansa avoimesti nettiin

Smithsonian julkisti helmikuussa 2020 uuden ”Open Access” julkaisupolitiikan, jonka nojalla se on nyt avannut valtavia määriä kokoelmiaan julkiseen vapaaseen käyttöön. Kuvakokoelmassa on tällä hetkellä yleisön saavutettavissa 2,8 miljoonaa kuvaa – ja tämä miljoonajulkistus on vasta alkua. Vuoden 2020 aikana saataville tulee lisää vielä ainakin 200 000 kuvaa, tavoitteena on saada kaikki 155 miljoonaa kohdetta esille.

Kuvat ja muu data tulevat kaikista instituutin 19:sta museosta 9:stä tutkimusinstituutista, kirjastoista, arkistoista ja eläintarhasta. Yleisö saa kuvat ja datan vapaaseen käyttöön, eli niitä voi käyttää ja muokata mielensä mukaisesti.

Kokolemista löytyy 2-ulotteisten kuvien lisäksi 3-ulotteisia mallinnuksia kuten tämä Apollo 11:n komentomoduulin malli

Smithsonian-instituutti (Smithsonian Institution) on koulutus- ja tutkimuslaitos, jolla on myös omia museoita ja tutkimuskeskuksia. Sen tutkimusaloja ovat luonnontieteiden lisäksi yleinen historia ja taidehistoria.  Instituutti on Yhdysvaltain valtion rahoittama.

Eastman Johnson, 1824-1906: The Girl I Left Behind Me, 1876.
Smithsonian American Art Museum and its Renwick Gallery
Command Module, Apollo 11, National Air and Space Museum. Pääset tästä linkistä  liikkuvaan mallinnukseen.

Kommentoi

Vain omalla nimellä kirjoitetut kommentit julkaistaan. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *