Keruut

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura kerää sienestysmuistoja

Kuva: Lusto – Suomen Metsämuseo, Suomen Metsäyhdistyksen kokoelma. Linkki lisenssiin.

Käytkö sinä mielelläsi sienestämässä? Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ja Arktiset Aromit ry keräävät kaikenikäiset ihmisten sienestysmuistoja osana Luonnosta kestävästi ja vastuullisesti II -hanketta. Kerro omista muistoistasi 31.1.2024 mennessä!

Luonnonvaraisten ruokasienten poiminnalla on pitkät perinteet Suomessa, ja nykyisinkin lähes puolet suomalaisista käy vuosittain sienestämässä. Silti sieniä jää joka vuosi keräämättä satoja miljoonia kiloja. Monille sienestys merkitsee virkistäytymistä, toisille tärkeää kotitarvepoimintaa ja joillekin verovapaiden lisäansioiden hankkimista. Lähiruoan suosio ja lisääntynyt tieto sienten terveysvaikutuksista ovat vaikuttaneet erityisesti nuoremman polven sienestysinnostukseen. Toisaalta joillakin ennakkoluulot sieniä kohtaan ovat sitkeässä.

Nyt keräämme kaikenikäisten ihmisten sienestystarinoita ja -kokemuksia. Voit kertoa jostain yksittäisestä sieniretkestä, joka on jäänyt erityisen hyvin mieleesi, tyypillisestä sieniretkestäsi tai yleisemmin sienimuistoistasi. Voit myös yleisemmin pohtia, mitä sienestys merkitsee sinulle ja onko sienestyksen merkitys muuttunut ajan myötä.

Sienestämässä-muistitietokeruun järjestävät Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ja Arktiset Aromit ry osana Vastausaikaa on 31.1.2024 saakka.

Vastaukset arkistoidaan SKS:n arkistoon. Tiedotamme keruun tuloksista keväällä 2024 ja arvomme kaikkien vastaajien kesken kirjapalkintoja.

Kerro sieniretkistäsi: www.finlit.fi/sienestamassa

Lisätietoja: SKS:n arkisto, p. 020 131 240, 

Lähde:

SKS uutinen 1.9.2023

https://www.finlit.fi/fi/ajankohtaista/uutiset/kaytko-sina-joka-syksy-sienestamassa-kerro-skslle-mieleenpainuneista

 

Kommentoi

Vain omalla nimellä kirjoitetut kommentit julkaistaan. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *