Uudet julkaisut

Suomen vanhimman teatteritalon virtuaaliesittely

Suomen vanhimpaan teatteritaloon, vuonna 1839 valmistuneeseen Åbo Svenska Teateriin voi nyt tutustua virtuaalisesti netin kautta.

Åbo Svenska Teaterin puurakenteinen rakennus tuhoutui Turun palossa 1827. Nykyisen Turun kauppatorin laidalla sijaitsevan vuonna 1839 valmistuneen teatterirakennuksen suunnitteli arkkitehti Pehr Johan Gylich ja sen julkisivun Carl Ludvig Engel. Talon nykyinen sisustus on 1880-luvulta, sillä vuonna 1881 tulipalo tuhosi teatterin sisustuksen melkein kokonaan mutta sen vanhanmallinen puna-kultainen väritys palautettiin yleisön vaatimuksesta 1890-luvun lopulla.

Kaikki teatteritalon osastot ja tilat ovat mukana virtuaaliesittelyssä ja näkymiä on kaiken kaikkiaan kahdeksantoista. Voit ihastella teatterisalin kattomaalauksen yksityiskohtia, kurkistaa ompelimoon, maskeerausosastolle ja kulissiverstaaseen. Saat kyydin pyörivällä pyörönäyttämöllä, pääset keskelle Päänäyttämöä seuraamaan Morbror Vanja -näytelmän harjoituksia ja teatterin kummitus Valkoinen Daamikin näyttäytyy.

Virtuaaliesittelyä voi tarkastella millä tahansa älylaiteella tai tietokoneella. Voit myös halutessasi kokeilla VR-laseja. Tilasta toiseen liikutaan niin kutsuttujen hot spotien avulla (valkoinen vilkkuva rengas). Jokainen näkymä on 360 asteen kuva.

Kommentoi

Vain omalla nimellä kirjoitetut kommentit julkaistaan. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *