Digitoinnit

Tarton historiallisten rakennusten dokumentteja digitoitu

 

 

Viron kansallisarkisto on saanut haltuunsa Tarton kaupungin rakennusten suunnitelmia ja piirustuksia vuosilta 1918-1940. Lähes kaikki 13 400 dokumenttia on jo digitoitu, ja ovat katseltavissa Viron kansallisarkiston Saaga-portaalissa. Portaalin käyttö vaatii käyttäjätunnuksen luomisen.

Dokumentit ovat tähän mennessä olleet Tarton kaupunginhallituksen arkistossa. Asiakirjakokonaisuudesta löytyy myös materiaalia esimerkiksi teistä, silloista, raja-aidoista yms. Joidenkin dokumenttien yhteydessä on myös kirjallista materiaalia, kuten rakennuslupia, tarkastusasiakirjoja, sekä erilaisia hakemuksia ja kirjeenvaihtoa. Julkisten ja teollisten rakennusten yhteydestä löytyy usein dokumentteja rakennushankkeista, talousarvioista, lainoista yms.

Rakennusten dokumentit löytyvät osoitteen (kadunnimi ja numero) ja/tai kiinteistön tai tontin numeron mukaan. Huomaa, että osoitteiden nimet on listattu tietokantaan rakennushetken mukaan, eli nimet ovat saattaneet muuttua. Viron maankäyttöviraston historiallisten karttojen sovelluksella on mahdollista tarkastaa katujen nimiä vuosilta 1914 ja 1938. Alla lyhyet ohjeet.

 

Englanninkielisen version näkymä näyttää aluksi tältä. Valitse vasemmasta sivupalkista Cadastral map.

 

Valittuasi Cadastral map, näkymä näyttää tältä. Valitse sitten vasemmasta alanurkasta Base maps

 

Base maps -kohdasta aukeaa valikko. Valitse sieltä Cityplan.

 

Oikealla sivulla on laatikko, josta voit valita joko vuoden 1914 tai 1938 kartan. Sivun ylälaidassa on hakulaatikko, jonka avulla voit hakea esim. osoitteita.

 

 

Viron kansallisarkiston blogiteksti Tarton kaupungin rakennuksten suunnitelmista ja niiden digitoinnista

Kommentoi

Vain omalla nimellä kirjoitetut kommentit julkaistaan. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *