Palkinnot

Tiedettä suomeksi -palkinto jaettiin tänä vuonna kolmen saajan kesken

Helsingin Sanomain Säätiön hallitus jakoi tänä vuonna Tiedettä suomeksi -palkinnon kolmen saajan kesken.

Tiedettä suomeksi -palkinnolla Helsingin Sanomain Säätiö haluaa tukea viestinnän alalla tehtävää suomenkielistä tieteellistä julkaisemista ja nostaa sen arvostusta. Palkinnon suuruus on 25 000 euroa, ja se voidaan jakaa korkeintaan kolmen saajan kesken. Palkinto jaettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa.

15 000 euron palkintosumma annettiin Mevi ry:n (Media- ja viestintätieteellinen seura) julkaisemalle Media & viestintä -verkkolehdelle. Lehden palkitsemista hallitus perusteli lehden merkittävällä asemalla media- ja viestintätutkimuksen suomenkielisenä julkaisijana.

 

Hallitus myönsi lisäksi kaksi 5 000 euron palkintoa. Palkinnot jaettiin tällä kertaa kahdelle tietokirjailijalle. Riku Neuvonen palkittiin kirjastaan Sananvapauden historia Suomessa (Gaudeamus 2018). Neuvosen kirja palkittiin, koska säätiön hallitus piti sitä taitavasti kirjoitettuna ja erinomaisesti toimitettuna teoksena, jossa kerrotaan kattavasti yhteiskunnallisista muutoksista ja suomalaisen vapausaatteen syntymisestä.

Toinen palkinto meni Minna Horowitzille, Hannu Niemiselle ja työryhmälle teoksesta Viestintä kuuluu kaikille. Kansalaisten viestinnälliset oikeudet ja mahdollisuudet Suomessa (Gaudeamus 2019). Hallituksen mukaan heidän kirjoittamansa teos tarjoaa mielenkiintoisen katsauksen kansalaisten viestinnällisiin oikeuksiin ja siihen, miten ne Suomessa toteutuvat. Kirja on lisäksi oiva esimerkki viestinnän alan yleisestä käytännöstä, jossa toimitetun teoksen kirjoittajat edustavat laajasti eri tieteenalojen näkökulmia.

Kilpailun esiraatiin kuuluivat säätiön hallituksen varapuheenjohtaja, professori Pirjo Hiidenmaa (pj.), maantieteen professori emeritus ja Suomen tietokirjailijat ry:n puheenjohtaja Markku Löytönen, Jyväskylän yliopiston journalistiikan oppiaineen yliopistonlehtori Lauri Haapanen ja säätiön yliasiamies Ulla Koski.

Lähde ja artikkelikuva: Helsingin Sanomain säätiö

Kommentoi

Vain omalla nimellä kirjoitetut kommentit julkaistaan. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *