Uutiset

Tieteellisten seurain valtuuskunta kutsuu Miksi tieteellinen seura? -kampanjaan

Tieteellisten seurain valtuuskunta kutsuu tieteentekijöitä osallistumaan #SiksiTieteellinenSeura-kampanjaan syyskuun aikana osana seuran 120-vuotisjuhlaa. Kampanjan tarkoituksena on juhlistaa TSV:tä ja tieteellisiä seuroja, niiden merkitystä tieteelle, yhteiskunnalle ja jäsenilleen sekä tehdä tieteellisten seurojen työtä näkyväksi.

Yhdeksän tieteellistä seuraa, mukana esimerkiksi Suomen Tiedeseura, perusti Tieteellisten seurain valtuuskunnan vuonna 1899. TSV hoiti aluksi perustajaseurojen kirjastoa ja ylläpiti niille tarkoitettuja toimitiloja Helsingissä Pöllölä-talolla. Vuosikymmenten kuluessa TSV:n toiminta on laajentunut, ja nykyään siihen kuuluu yli 280 jäsenseuraa ja noin 250 000 henkilöstojäsentä monilta eri tieteenaloilta. Seura on tunnettu tieteen puolestapuhuja, tiedeviestijä ja osa tiedepolitiikkaa. TSV:n yhteydessä toimivat Tutkimuseettinen neuvottelukunta, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta ja Julkaisufoorumi, jotka muodostavat yhdessä TSV-yhteisön.

Miksi tieteellinen seura? -kampanja kannustaa tieteentekijöitä pohtimaan syyskuun aikana tieteellisten seurojen yhteiskunnallista ja inhimillistä merkitystä. TSV jakaa kampanjan aikana viestintäkanavissaan kuuden kutsutun jäsenen ajatuksia tieteestä ja tieteellisistä seuroista, ja lisäksi jokainen tieteenystävä, tiedevaikuttaja, tieteellisen seuran tai tieteelliseen seuraan kuuluva jäsen voi jakaa omia kokemuksiaan aiheesta. TSV jakaa vastauksia ja ajatuksia viestintäkanavissaan syyskuun aikana.

”On ylevöittävää tietää omien tekemistensä olevan osa jotakin isompaa ja pidempää. Tällaisen tunteen voi pienen tiedeseuran jäsen kokea vaikkapa Tieteellisten seurain valtuuskunnan järjestämillä Tieteen päivillä, joilla kymmenet tieteenalat huikeine aiherepertuaareineen kokoontuvat yhteen.” – Tuukka Tammi, Suomen tiedetoimittajien liitto ry:n puheenjohtaja, Yhteiskuntapolitiikka-lehden päätoimittaja sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjelmajohtaja.

Kampanjaan voi osallistua tekstin tai videon välityksellä, jossa pohtii vastauksia esimerkiksi seuraaviin kysymyksiin: Miksi haluat kuulua tieteelliseen seuraan? Millaista toimintaa seurasi järjestää jäsenilleen? Mikä merkitys tieteellisten seurojen toiminnalla on yhteiskunnalle tai tieteelle? Julkaisu ladataan omalle sosiaalisen median kanavalle, ja julkaisun yhteyteen tägätään TSV ja tunnisteet #SiksiTieteellinenSeura ja #TSV120.

Juhlakuukauden huipentumaa vietetään kutsuvierastilaisuudessa Tieteiden talolla Helsingissä 23.9.2019. Tilaisuudessa esitetään ensimmäisen kerran TSV 120 vuotta -juhlavideo sekä julkistetaan TSV:n Kordelinin palkinnon voittaja ja TSV:n kansallisen Tiedevalokuvakilpailun voittajat. Juhlien jälkeen Tieteiden talolla pääsee tutustumaan tiedevalokuvanäyttelyyn, jossa on esillä yli 20 tiedevalokuvakilpailuun osallistunutta teosta.

TSV:n juhlakuukautta pääsee seuraamaan seuraavissa sosiaalisissa medioissa:

TSV:n Facebook-sivu

TSV:n Twitter-tili

Kampanjan tunnukset sosiaalisessa mediassa:

#TSV120

#SiksiTieteellinenSeura

Lisätietoa:

tapahtuma- ja viestintäkoordinaattori Kaisa Kivipuro,

Kommentoi

Vain omalla nimellä kirjoitetut kommentit julkaistaan. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *