Tiedotteet

Tietopankki suomalaisesta urheilujournalismista tarjoaa tietoa urheilujournalismista ja sen historiasta

Kuva: Lahden museot.

Kaikille avoin Suomalaisen urheilujournalismin bibliografia kokoaa yhteen tematisoidusti suomalaista urheilujournalismia käsitteleviä kirjallisia julkaisuja. Juuri julkaistulta sivustolta löytyy myös kootusti tietoa ja julkaisuja urheilujournalismin historiasta.

Suomalaisen urheilujournalismin bibliografia on koottu osana Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan tutkimushanketta. Sivustion ydin on vuosittain päivitettävä bibliografia, jonka yli 2200 julkaisua on teemoiteltu aiheittain ja tyypitelty julkaisuittain. Näistä julkaisuista hieman yli 400 on luettavissa verkossa. Verkkosivu on laadittu Jyväskylän yliopiston mediaurheiluun erikoistuneen tutkijan Antti Laineen johdolla.

Sivustosta on pyritty laatimaan helppokäyttöinen ja yleistajuisine teksteineen sekä kuvituksineen populaari. Se sisältää yli sata valokuvaa, joiden kohteina on muun muassa suomalaisen urheilujournalismin tekijöitä historiasta nykypäivään. Vertaisarvioituna akateemisena julkaisuna sivustolla esitetään tietysti tarkasti myös työssä käytetyt menetelmät, mutta ne on erotettu omaksi osiokseen, hankkeessa tutkijana työskennellyt Joakim Särkivuori sanoo.

Suomen urheilujournalismin bibliografiaan pääset täältä.

Lähde: Jyväskylän yliopiston tiedote.

 

Kommentoi

Vain omalla nimellä kirjoitetut kommentit julkaistaan. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *