Museot

Ulkona museossa -julkaisu ilmestynyt

Keski-Uudenmaan alueellisen vastuumuseon ensimmäinen julkaisu on ilmestynyt. Verkkojulkaisussa ”Ulkona museossa – Museon pihan ja puutarhan monet mahdollisuudet” käsitellään Uudenmaan museoiden museopihoja – ja puutarhoja. Julkaisun yhteensä 18 artikkelissa kirjoittajat tarkastelevat museoiden ulkotiloja niin tapahtumien paikkoina kuin kehittämisen kohteina.

Ulkona museossa – Museon pihan ja puutarhan monet mahdollisuudet -julkaisussa museoiden ulkoalueita lähestytään käytännönläheisesti. Eri artikkelit esittelevät niin museoiden parhaita kuin myös vähemmän onnistuneita kokemuksia. Museopihoja ja -puutarhoja tarkastellaan kehittämisen kohteina sekä tapahtumien ja osallistamisen paikkoina. Pääpaino on nykyhetkessä; siinä mitä museoissa juuri tällä hetkellä tapahtuu. Toisaalta museopihoihin ja -puutarhoihin usein liittyvä merkityksellinen historia näyttäytyy siinä, miten mennyt tuodaan esille nykyisessä käytössä. (Katri Lento julkaisussa Ulkona museossa) 

Lähde: Ulkona museossa – Museon pihan ja puutarhan monet mahdollisuudet.

Kommentoi

Vain omalla nimellä kirjoitetut kommentit julkaistaan. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *