Uudet verkkosivut ja tietokannat

Uuden ajan alun tutkimuksen verkoston nettisivut on julkaistu

Olaus Magnus: Carta Marina, 1539.

Uuden ajan alun verkosto on monialainen ja -näkökulmainen verkosto, joka tuo yhteen uuden ajan alusta kiinnostuneita tutkijoita ja opiskelijoita. Nyt verkosto on saanut omat nettisivut.

Uuden ajan alun tutkimuksen verkosto syntyi, kun ympäri Suomea hajaantuneet varhaismodernistit huomasivat alkuvuodesta 2019 tilauksen uudelle verkostolle, joka kokoaisi yhteen aikakaudesta kiinnostuneita. Verkostossa keskitytään kaikkien maiden ja kielialueiden uuden ajan alkua koskevaan historiaan. Jäsenet tulevat arkeologian, filosofian, historian, kulttuurintutkimuksen, kielitieteiden, kirjallisuuden, musiikkitieteen, taidehistorian ja teologian piiristä.

Verkosto on nyt saanut omat nettisivut. Sivuilta löytyvät tiedot esimerkiksi verkoston toimikunnan jäsenistä. Siellä voi myös tutustua jäseneksi liittymiseen.

Sivuilla on lisäksi blogi, jossa julkaistaan alan tutkijoiden ja opiskelijoiden tekstejä. Blogiin ovat tervetulleita niin lyhyemmät kuin pidemmätkin katsaukset ajankohtaisesta tutkimuksesta.

Sivuille päivitetään tietoa verkoston järjestämistä uuden ajan alun tutkimuspäivistä. Ensimmäiset tutkimuspäivät järjestettiin Turussa tammikuussa 2019 ja toiset Tampereella 2020. Jatkossa tutkimuspäivät järjestetään joka toinen vuosi, seuraavaksi vuonna 2022.

Nettisivujen lisäksi verkoston kuulumisia voi seurata myös Twitterissä ja Facebookissa.

Kommentoi

Vain omalla nimellä kirjoitetut kommentit julkaistaan. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *