Digitoinnit

Uusi elokuvien digitointijärjestelmä mahdollistaa saksalaisen elokuvaperinnön säilytyksen

Bundesarchivin toimipiste Hoppergartenissa. Kuva: Wikimedia Commons. Linkki lisenssiin.

Saksan Bundesarchiv on ottanut ensimmäisenä Euroopassa käyttöön uuden elokuvien digitointijärjestelmän, joka mahdollistaa elokuvien korkealaatuisen digitoinnin ja näin edesauttaa saksalaisen elokuvaperinnön säilymistä.

Saksan valtionarkisto (Bundesarchiv) on ottanut käyttöönsä uuden, maailman korkeimpien standardien mukaisen, elokuvien digitointijärjestelmän. Arkiston Hoppergartenin toimipaikassa uudet erikoiskannerit mahdollistavat historiallisten elokuva-aineistojen digitoinnin ja näin saksalaisen elokuvaperinnön säilyttämisen. Uusi digitointijärjestelmä mahdollistaa elokuvien restauroinnin, masteroinnin, laadunvalvonnan sekä äänen digitoinnin korkealla teknisellä tasolla. Bundesarchiv on Euroopassa ensimmäinen arkisto, jolla on mahdollisuus digitoida 16mm ja 35mm filmejä 8K -tarkkuuteen. Järjestelmä esiteltiin syksyn 2023 elokuvaperintöön keskittyvillä Film-Restored -festivaaleilla.

Bundesarchivin elokuva-arkisto on yksi maailman suurimmista elokuva-arkistoista. 1950-luvulla perustetussa arkistossa säilytetään noin 210 000 elokuvateosta ja kokoelma kasvaa alati. Arkistoon on kerätty saksalaisia elokuvia läpi genrerajojen; arkistosta löytää niin uutiselokuvia, dokumentteja ja näytelmäelokuvia niin ajalta ennen kuin jälkeen television.

Lähde:

https://www.bundesarchiv.de/DE/Content/Pressemitteilungen/2023-10-25-film-digitalisierung-hoppegarten.html

Kommentoi

Vain omalla nimellä kirjoitetut kommentit julkaistaan. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *