Uutiset

Valkeakoski järjestää Kotiseutupäivät vuonna 2025

Ihmisiä Valkeakosken Myllysaaren museon edessä.
Tapahtuma Myllysaaren museolla. Kuva: Valkeakosken kaupunki.
Kanava ja veneitä.
Lähes kolmannes Valkeakosken pinta-alasta on vesistöjä. Kuva: Valkeakosken kaupunki.

Suomen Kotiseutuliiton hallitus myönsi joulukuun kokouksessaan vuoden 2025 Valtakunnallisten kotiseutupäivien järjestämisoikeuden Valkeakosken kaupungille.

Pirkanmaalla on järjestetty edellisen kerran Kotiseutupäivät vuonna 2003. Tapahtuma järjestettiin tuolloin Tampereella Kenen kotiseutu? -teemaotsikolla. Valkeakoskella päivät on järjestetty kerran aiemmin vuonna 1960. Päivät järjestettiin yhdessä tuolloin vielä itsenäisen Sääksmäen kanssa. Valtakunnallisia kotiseutupäiviä on järjestetty vuodesta 1949 alkaen joka vuosi.

Valkeakoski on noin 21 000 asukkaan vireä urheilu- ja kulttuurikaupunki Etelä-Pirkanmaalla, aivan Tampereen tuntumassa. Kaupunki sijaitsee kauniissa järvimaisemissa Mallasveden ja Vanajaveden yhtymäkohdassa. Lähes kolmasosa kaupungin pinta-alasta on vettä. Kaupunki tunnetaan erityisesti teollisuusperinnöstään.

Valkeakosken seudulla on asuttu muinaishistorialliselta kaudelta asti. Ensimmäiset kirjalliset tiedot Sääksmäen mahtipitäjästä ovat vuodelta 1340. Walkiakoskikin esiintyy asiakirjoissa jo 1400-luvulla. Vuonna 2023 kaupunki viettää 100-vuotisjuhliaan.

Lue lisää: www.kotiseutuliitto.fi/valkeakoski-jarjestaa-kotiseutupaivat-vuonna-2025

Kommentoi

Vain omalla nimellä kirjoitetut kommentit julkaistaan. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *