Palkinnot

Vanhojen rakennusten hyvä hoito nousi esiin Vuoden kaupunginosa -ehdotuksissa

Turun I kaupunginosa valittiin vuonna 2021 Vuoden kaupunginosaksi. Svante Dahlströmin puistikon istutustalkoot 2014 olivat alkusysäys Piispankatu-Biskopsgatan ry:n ja Turun kaupungin yhteistyölle. Yhteisenä tavoitteena on ollut tehdä kaupunkitila eläväksi. Kuva: Kuntec.

Vuoden kaupunginosapalkinnon avulla Kotiseutuliitto korostaa kaupunginosien paikallistoimijoiden aktiivisuuden merkitystä kotiseudun viihtyvyyden ja yhteisöllisyyden rakentamisessa. Kilpailussa haetaan urbaania kaupunginosaa, jossa ihmiset, yhdistykset ja muut toimijat ovat yhdessä aktiivisia ja jossa on hyvä asua. Hyvässä kaupunginosassa toiminta on monipuolista, kestävää ja kaikille avointa.

Tänä vuonna ehdotuslomakkeessa kyseltiin erityisesti, miten kestävä kehitys näkyy kaupunginosassa ja sen toiminnassa? Miten yhdistykset ja toimijat rakentavat kestävää tulevaisuutta? Huomioidaanko kaupunginosassa kestävyyden monia ulottuvuuksia? Miten ne näkyvät päivittäisessä elämässä, asukkaiden arjessa ja kaupunkikuvassa? Kuka tahansa voi tehdä ehdotuksen Vuoden kaupunginosaksi.

Hyvä arki ja yhteishenki, lähellä olevat kaupat, kulttuuria, toimintaa, palveluita. Nämä asiat nousivat esiin tänä vuonna ehdotuksissa. Lisäksi esille tulivat hyvät tiet kulkea jalan tai pyörällä sekä toimiva joukkoliikenne, lähiluonto ja siitä huolehtiminen. Myös asukkaiden omaehtoinen kierrätys, siisteydestä huolehtiminen yhdessä sekä uusiutuvat energialähteet mainittiin monissa ehdotuksissa. Erityisesti rakennusperinnön vaaliminen nostettiin monessa ehdotuksessa esiin osana alueen kestävyyttä.

Kilpailuun tuli 130 ehdotusta kaikkiaan 23 eri kaupungista ja 75 kaupunginosasta.

Lue lisää ehdotuksista ja katso luettelo ehdotetuista kaupunginosista www.kotiseutuliitto.fi/vanhojen-rakennusten-hyva-hoito-nousi-esiin-vuoden-kaupunginosa-ehdotuksissa

Kommentoi

Vain omalla nimellä kirjoitetut kommentit julkaistaan. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *