Uutiset

Venäjän pedagogiset yliopistot lopettavat yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden opetuksen

Palataanko Venäjällä Neuvostoliiton aikaiseen pedagogiikkaan? Julisteissa tekstit: Kunnia neuvosto-opettajalle! ja Palvelemme ihmistä!

Venäjän opetusministeriö yhdenmukaistaa pedagogisten yliopistojensa koulutusta. Modernisoidussa opetussuunnitelmassa ei ole enää tilaa yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden eikä maailman taiteellisen kulttuurin opetukselle.

Venäjän opetusministeriö yhdenmukaistaa pedagogisten yliopistojensa koulutusta. Ministeri Sergei Kravtsov kehui puheessaan, että suunnitelmana on modernisoida pedagogisten yliopistojen koulutusjärjestelmää ohjelmalla, jonka nimi on: ”Venäjän tulevaisuuden sukupolvien opettaja”

Uusissa ”Korkeamman pedagogisen koulutuksen ytimeen” perustuvissa opetussuunnitelmissa siirrytään siellä aiemmin vallinneesta oppialoittaisesta jaottelusta moduulirakenteeseen ja näistä rakenteista poistetaan yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden sekä maailman taiteellisen kulttuurin opetus kokonaan. Moduuleissa säilytetään filosofian, historian, taloustieteen ja oikeustieteen opetusta. Mutta näissäkin näkökulmista jää jäljelle vain yksi näkökulma, jossa maailma esitetään sellaisena kuin sen pitäisi olla julkisen politiikan näkökulmasta.

Aleksei Tarasovin kolumnissa Novaja Gazetassa arvioidaan, että tähän päätökseen oli tultu, koska elämälle piiritetyssä linnoituksessa, joka elää öljyn talteenotosta, ja sen pumppaamisessa Kiinaan, nämä kyseiset oppialat eivät ole ainoastaan tarpeettomia vaan ne ovat myös haitallisia ja häiritseviä.

Lähde:

При В.В. Путине мне ни разу не приходилось прятаться по подвалам

Во всех педагогических вузах отменяют преподавание социальных наук и мировой культуры. Будущим учителям россиян все это незачем (Novaja Gazeta 25.3.2022)

Kommentoi

Vain omalla nimellä kirjoitetut kommentit julkaistaan. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *